Sayısal meslek seçerken nasıl bir yol izlenmeli?

almnwqx

Picopat
Daha fazla  
Sayısal ağırlıklı bir okuldayım, ezberim iyi ama fen derslerini sevemiyorum. Kimyayı seviyorum, sadece ama olmasa da olur yani. Bilmiyorum, zaten mühendis olmam ama kendimi bir doktor olarak da hayal edemiyorum. Tıp ilgimi çekmiyor ama ezber ağırlıklı olması ve maaşları aklımı çeliyor biraz. Esasında hukuk, psikoloji daha ilgi çekici geliyor ama iş bulma olanakları ve ülke şartları yüzünden kendime uygun mesleği bulamıyorum ve artık bir karar vermem lazım, zamanım daralıyor. Ne yapmalıyım bilemiyorum, sadece verdiğim karardan dolayı ileride pişman olmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye için bunu demek zor ama istmediğiniz bir meslekle ömür geçmez hocam eğer sayısal alanda ilginiz olan bir bölüm yoksa EA geçin evet belki maaş olarak veya iş olanakları olarak zorluk yaşarsınız fakat eninde sonunda başarınca gerçekten mutlu olursunuz sonuçta istediğiniz mesleği yapmış olursunuz.

Seveceğiniz ilgi alanlarınıza göre bir meslek seçmenizi öneririm. Okuyacağınız bölümün sıralamasına takılmayın. Alanınız sayısal, önünüzde onlarca seçenek var. Kendinizi mühendislik veya tıp gibi sınırlandırmayın derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı