Sayısal mı dil mi?

Rowentine

Hectopat
Daha fazla  
Bir Anadolu lisesinde 10. sınıfım ve bu sene bölüm seçimleri olacak. Dilim iyi ve ilgimde var, öğretmenlerim ingilizcemin çok iyi olduğunu söylüyorlar genelde. Tahminimce B2 civarı bir seviyem var. Dil kadar olmasa da matematikte ve fizikte de iyiyim ve seviyorum. Dil de iş bulmak zor diye biliyorum o yüzden sayısal okuyup mühendis olmayı ve yurt dışında çalışmayı düşünüyorum. Yurt dışına sayısal okuyup çıkabilir miyim yoksa İngilizce okumam şart mı? Son olarak dil okursam işsiz kalma ihtimalim yüksek mi?

Bir Anadolu lisesinde 10. sınıfım ve bu sene bölüm seçimleri olacak. Dilim iyi ve ilgimde var, öğretmenlerim ingilizcemin çok iyi olduğunu söylüyorlar genelde. Tahminimce B2 civarı bir seviyem var. Dil kadar olmasa da matematikte ve fizikte de iyiyim ve seviyorum. Dil de iş bulmak zor diye biliyorum o yüzden sayısal okuyup mühendis olmayı ve yurt dışında çalışmayı düşünüyorum. Yurt dışına sayısal okuyup çıkabilir miyim yoksa İngilizce okumam şart mı? Son olarak dil okursam işsiz kalma ihtimalim yüksek mi?
İşsiz kalmak tamamen şans. Ben dil dışında hiçbir şey yapamıyorum mesela çünkü hem ilgim yok hem de yeteneğim. Eğer kendinizden eminseniz sayısal seçin.

Hocam dil okursanız işsiz kalma ihtimaliniz bence düşük. Ama şunu bilin ki sayısal okursanız ve hedefiniz yüksek ise gece gündüz Matematik, Fizik, Kimya çalışmanız, bir sürü deneme çözmeniz gerekiyor yani 11.sınıftan sonra bütün okul hayatınız çalışmakla geçmesi gerekiyor. Ayrıca 10.sınıf konuları 11'e göre bir tık daha kolay yani eğer sayısal seçecekseniz 10.sınıf konularını yalayıp yutmanız gerekiyor yoksa 11'de çok zorlanırsınız. İyi Forumlar.

İşsiz kalmak tamamen şans. Ben dil dışında hiçbir şey yapamıyorum mesela çünkü hem ilgim yok hem de yeteneğim. Eğer kendinizden eminseniz sayısal seçin.
Hocam sayısal okumak her yiğidin harcı değil ben sayısal okuyorum şu anda bayağı zorlanıyorum çünkü dersler çok zor geçen seneki gibi değil. Geçen sene matematiği çerez gibi geliyor neredeyse.

Hocam dil okursanız işsiz kalma ihtimaliniz bence düşük. Ama şunu bilin ki sayısal okursanız ve hedefiniz yüksek ise gece gündüz matematik, fizik, kimya çalışmanız, bir sürü deneme çözmeniz gerekiyor yani 11.sınıftan sonra bütün okul hayatınız çalışmakla geçmesi gerekiyor. Ayrıca 10.sınıf konuları 11'e göre bir tık daha kolay yani eğer sayısal seçecekseniz 10.sınıf konularını yalayıp yutmanız gerekiyor yoksa 11'de çok zorlanırsınız. İyi Sosyaller.

Hocam sayısal okumak her yiğidin harcı değil ben sayısal okuyorum şu anda bayağı zorlanıyorum çünkü dersler çok zor geçen seneki gibi değil. Geçen sene matematiği çerez gibi geliyor neredeyse.

Aklımda henüz bir üniversite yok ancak bilgisayar mühendisi olmak istiyorum.

Dil okuyunca işsiz kalmazsın ki. Rastgele bir söylenti o. Zaten sayısal okuyunca da iş bulabileceğinin garantisi yok. Her şey kendini geliştirmenle alakalı.

Daha fazla meslek imkanı olduğundan dolayı öyle deniyor sanırım çünkü rehber öğretmeni de sayısalda işsiz kalmanın daha zor olduğunu söylemişti.

Bir şey daha eklemek istiyorum. Açıkçası dilde aman aman yapmak istediğim bir meslek yok sadece dediğim gibi dilim iyi olduğu için liseyi daha rahat geçirmek ve yurt dışına çıkışımın kolaylaşmasından dolayı seçmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

Kardeşim bu alanlar arasında dili seçti şu an çok mutlu. Nerede gerçekten mutluysan nerede kendini bulduysan orası senin için iyidir. Yok dilden işsiz kalmazsın sayısal seç işsiz kalmazsın ne bileyim sözele geçme işsiz kalırsın bunlarla kafanı bozma. Nerede işini düzgün yaparsan karşılığını alırsın her alan için geçerli. Sadece kendini İngilizce ile de sınırlandırma yan dillerde öğren.

Eklemeyi unuttum biraz ilerisini düşünerek hareket et. Üniversiteye daha çok yolun var önünde uzun bir yol ayrımı olacak.

Bilgisayar mühendisliği iyi bir meslek ancak çok fazla mezunu olmaya başladı. Bana kalırsa kendini biraz öne çıkartabilmen için kalbur üstü bir üniversitede okuman gerekiyor. Bunun içinde sınava çok çalışman gerek. Sana önerim bu çalışmayı göze alabiliyorsan sayısal seç çalışamayacağını düşünüyorsan dilden devam et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı