Sayısal mi eşit ağırlık mı?

Daha fazla  
Merhaba ben bu sene mezuna kalıyorum ve normalde sayısalım. Fakat geçen sene sürekli alan değiştiğim için doğru dürüst hazırlanamadım. OBP 84 ve bayağı yığılma olayları gerdiği için EA geçmeyi düşündüm ama kendime uygun bir meslek bulamıyorum bu alanda. Ayrıca AYT fen beni çok korkutuyor. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğiniz mesleğin olduğu bölüme yoğunlaşın bence.

AYT Fen sanıldığı kadar zor değil gerçekten. Kimya ve biyo biraz kafayı yorar ama zamanla alışırsın. Bence sayısala devam et bu sene full çalışsan rahat 10k girersin diye düşünüyorum.

Söylememişsiniz ama ben yine de söyleyeyim sözelle bir yere gelmek zor yani sayısal olmadan sözelle gelmek imkansız ama sayısal var sözel kötüyse gene bir yerlere gelirsin bence sayısal daha mantıklı sayısal her yerde lazım.

Mutlu olacağınız meslek nerede ise ona gidin hocam. Sayısalda ise korkmayın, bir insanın çok çalıştıktan sonra yapamayacağı şeylerin sayısı çok azdır. Sizde yeterki o azim olsun. Fakat diyorsanız ki, ben çok çalıştım, gerçekten kendimi verdim ama olmuyor o zaman bir B planı şart ve ona göre eşit ağırlıkta size en uygun olabilecek olması için normalde istediğiniz meslek ile en fazla ortak yönü olana veya sizi mutlu edebilecek başka bir tanesine yönelin.

İstediğiniz mesleğin olduğu bölüme yoğunlaşın bence.
Ben de öyle düşünüyorum ve sayısalı cidden seviyorum, teşekkür ederim.

AYT Fen sanıldığı kadar zor değil gerçekten. Kimya ve biyo biraz kafayı yorar ama zamanla alışırsın. Bence sayısala devam et bu sene full çalışsan rahat 10k girersin diye düşünüyorum.
Önceden ben de öyle sanıyordum da son zamanlarda korkmaya başladım, yoksa size katılıyorum. Teşekkür ederim.

Anladım, zaten matematiğim falan iyi. Teşekkür ederim.

Elimden geleni yapacağım hocam, teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz için. Sadece bu seneki yığılmalar beni biraz korkuttu sanırım.

AYT 'den korkmayın. Bakın AYT Mat daha büyük etki edeceği için mat ağırlıklı ilerleyin. Fen bazında da mat çözmeyi seviyorsanız kimya da işlem gerektiren konulara ağırlık verin. Şahsen ben iki kez girdim sınava 1.111.000 sıralama yaptım ortalama. Ama ikinci sınavımda ayt mat ağırlıklı çalıştım 11 'e 1 ve AYT kimya da da 4 soru yaptım 4'e 0 geldi. 432.000 sıralama yaptım. Siz daha da çalışarak çok daha iyi bir sıralama ile güzel yerlere gelebilirsiniz korkmayın. Rahat olun.

Size katılıyorum, matematiği zaten çok seviyorum. Ama fen hayatımda ilk defa bu sene beni korkuttu, full çekmem lazım. Ama çabalayacağım, teşekkür ederim.

Size katılıyorum, matematiği zaten çok seviyorum. Ama fen hayatımda ilk defa bu sene beni korkuttu, full çekmem lazım. Ama çabalayacağım, teşekkür ederim.
Fen bazında değil de genel AYT bazında şunu diyebilirim ki formül ağırlıklı olduğu için konu + bol soru hem formül ezberini sağlar hem soru çeşitliliği de fazla olmadığı için aslında TYT 'den daha kolay diyebilirim. Korkacak birşey yok halledilmeyecek şey değil. Allah'ım yardımcınız olsun.

Konuyla alakasız olacak ama tüm gün YKS çalışmayın. 1 saatinizi spor,enstürman vb. hobilere ayırın. Bol şans dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…