Sayısal mı sözel mi secilmeli?

wombat

Hectopat
10.sınıfım yakında bir seçim yapmam gerekecek ben sayısal seçmeyi düşünüyorum, sizce günümüz Türkiye'sinde sayısal mı seçmek daha mantıklı yoksa sözel mi? Genel olarak sözel derslerde de başarılıyım sayısalda da. Başarı ve zevkim konusunda çok fazla fark yok ikisi arasında ama sizin de tavsiyenizi almak isterim.

Hocam liseye gitmiyorum fakat yapacağınız mesleğe göre seçmeniz gerek diye biliyorum.

Hangi derslerde başarılı olduğuna göre değil, gelecekte hangi alanda çalışmayı istediğine göre tercih yapmalısın.

Eğer gerçekten kendine güveniyorsan sayısal seç ben 12.sınıfım bu sene ve eşit ağırlık seçtim. Pişman mıyım değilim. Çünkü sayısalım iyi değil. Ancak sayısalda iş imkanı eşit ağırlığa göre daha fazla

Şu an tamamıyla garanti meslekler sağlık olduğu için ben sayısal seçmiştim bu sene mezun bıraktım tekrar hazırlanıyorum tıp için sayısal mantıklı fakat çok da zordur bunu bilerek seçin.

Buna senin karar vermen gerekiyor. Geleceğini verdiğin karara göre yönlendireceksin.

Derece yapacaksanız sözel seçebilirsiniz aksi takdirde sözelde iş bulmanız çok zor. Sayısal derim ben. Ama sayısalda da 300k.

Derece yapacaksanız sözel seçebilirsiniz aksi takdirde sözelde iş bulmanız çok zor. Sayısal derim ben. Ama sayısalda da 300k.

Sayısalda 300k üstü bir sıralama da yüksek ihtimalle sizi işsiz bırakır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…