Sayısal öğrencisi AYT EA'da ne yapmalı?

17kHerze

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben her bilgisayardan anlayan biri gibi "Ben bilgisayar mühendisi olacağım." kafası ile bu serüvene girdim. Soruların/konuların zorluğu, geç kalmışlık, temel eksiklik ve istikrarsızlık beni bu hedeften vazgeçirdi. Dersler ile aram asla iyi olamadı, ancak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Şu an TYT'nin ortalarındayım, iyi gidiyorum denilebilir. Geç başladığım için denemelere daha girmedim. Moral bozmamak için temel tamamen oturduktan sonra girmeyi düşünüyorum.

Şimdi asıl sorum şu: Ben AYT Fizik ve Kimya'da epey zorlandığım için (Kimya hocam çok kötü olduğu için, 4 sene boyunca aynı hocaydı ve hiçbir şey anlamadım; benimle bu kadere ortak olanlar da aynı şekilde çok eksiğimiz var ve bunu kapatamıyoruz. Fizik benim kişisel meselem, yapamıyorum.) YBS (Yönetim Bilişim Sistemleri) okumak istiyorum ve bunun üzerinden birkaç araştırma yaptım, bana daha uygun olduğunu gördüm. Çünkü oyun projem var, bunun üzerinde çalışıyorum. Aynı zamanda diplomam olsun ve eğer oyunu tutturamazsam kendime meslek bulmak için de üniversite okumak istiyorum.

EA (Eşit Ağırlık) üzerinden AYT'ye gireceğim ancak sosyalim oldukça zayıf. Adamakıllı işlenmiyor çünkü benim de tarih ezberim ciddi anlamda kötü. Edebiyat ve Matematik ile işi çözmek istiyorum. Kendimi geliştirmek için ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz, bunları bilmek isterim. A planım YBS, B planım bilgisayar programcılığı, C planım web tasarımı ve kodlama olacak şekilde kendimi ayarlıyorum. EA'da bilgisayar üzerinden başka bir bölüm olmadığından ziyan olacak. Eğer başaramazsam direkt TYT üzerinden 2 senelik okuyacağım. Bu doğru olur mu sizce? Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı