Sayısal öğrencisi olarak hangi mesleği seçmeliyim?

392450

Hectopat
Makaleler
1
Şu an yazılımla ilgili bölümleri veya işte, yapabileceğim işlerin derslerini izlerken aklıma geldi. Mesela başta Web geliştirmeye odaklanayım dedim ve onda da durup dururken "Bir şirket beni internet sitesi yapabiliyorum diye niye alsın ki" dedim. Öyle olmasa bile işte Freelancer çalışabilirsin gibi şeyler dediler.

Ama ben istiyorum ki her ay sabit bir maaş alayım. Öyle bir şey istiyorum. Şu an yapay zeka eğitimine başlamadan önce bir soru-cevap videosunu izliyordum, Türkiye'de iş bulma vs. gibi konulardan bahsediyordu. Adam şey dedi; işte genelde tecrübe istiyorlar ya o yüzden hem yüksek lisans yapıp hem bir süre kendini geliştirmelisin gibi şeyler söylüyordu. Ben istiyorum ki üniversiteyi bitireyim, hadi maksimum 6 ay işsiz kalsam bile sonunda aileme yük olmayıp kendi başıma yaşayayım.

Yazılım konusuna gelince; iş ilanlarına baktım ne istiyorlar diye, yahu o kadar tecrübeyi o kadar dili ben ne zaman öğreneyim!? Tamam şu an lisedeyim, vaktim var ama ders çalışmam gerekiyor, en azından bir üniversite için.

Veya şunu soruyorum; yazılım ile ilgili hangi bölümü okursam rahat iş bulabilirim veya yazılım dışında ne okuyabilirim kolay iş imkanı olan? Hukuk demeyin, sayısal istiyorum, Tıp zorlayabilir ama başka bildiğiniz var mı?

Yazıyı okumadım fakat makinelerin uzun süre yerini alamayacağı bir meslek seçersen işsiz kalmazsın. Doktorluk, yazılım/bilgisayar mühendisliği, yapay zeka mühendisliği, iktisat vb.

Bilgisayar veya yazılım mühendisliği konusunda çalış bence.

Tıp tercih edebilirsiniz. Meslek garanti olur. İş bulabilir miyim derdiniz olmaz.

Neredeyse her Türk erkeği yazılım okuyor veya okumak istiyor. E haliyle sizi diğerlerinden farklı kılan özellikleriniz olsun ki rahat iş bulun.

Benim abim gemi makine mühenidisi maaş olarak gayet iyi dolar bazından aldığı için. Öneririm.

Tıp seç. Direkt atanıp yüksek maaşlarla işe başlarsın.

Yakında "tuvalete saat kaçta gitmeliyim?" Başlıklı konular açacaksınız...

Hangisi uygunsa, hangisini istiyorsan onu seçmek sağlıklı olur. Bize değil, kendine sor.
Yazılım bölümü ile de Tıp arasında kalman zor puanlar ve sıralama ortada. Tıp kazanmak kolay değil ama imkansız da değil.
Bilgisayar alanında bölüm okumak potansiyel işsiz yapar sizi. Unutun düzenli maaşı, aylık güzel maaşı. Şuanlık Türkiye şartlarında böyle ancak zamanla işler değişebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…