Sayısal öğrencisi olarak tıpa mı yazılıma mı yönelinmeli?

Arkadaşlar sayısal öğrencisiyim meslek olarak tıp düşünüyordum.
Ama bir yandan yazılım ve PC'ye merakım var sizce nasıl yol izleyeyim hangisi daha değerlenir?
Kalbin hangisini daha fazla istiyorsa ona yönel iki tarafında zorlukları var kendine göre tıpın okuması kazanmasından daha zor nede olsa ama kararlı isen Dr House dizisini izlemeni tavsiye ederim tıp okuma isteğini 10 dan 100 e fırlatır yüksek ihtimalle

Tıp bayağı hoşuma gidiyor Allah'tan yana kan falan tutmuyor kendim evde dikiş atmayı falan deniyorum. Ama korkum lisans yurt dışında kabul olur mu mesela Japonya'da.

İnsan yahut hayvan tıbbının biteceğine mahal vermiyorum açıkçası, ancak okuması çok zordur tecrübe ile sabit.

Garantici isen tıp kesinlikle.

Diyorsun yani.

Vallahi daha çok para seviyorum hocam amacım zengin olmak
Son yurt dışı bayağı hayalim var.

Sadece para mentali ile bir işe girersen inan üzülürsün diğer sebeplerinde çok önemli

Tıp bayağı hoşuma gidiyor Allah'tan yana kan falan tutmuyor kendim evde dikiş atmayı falan deniyorum. Ama korkum lisans yurt dışında kabul olur mu mesela Japonya'da.
Kolay kolay olmaz, denklik alman lazım. En azından Avrupa'da birçok ülkede Türkiye'de tıp okumuş insanların denkliği yok. Bu ülkede tıp okuyacaksan ülke sınırları içinde iş bulma, maddiyat vs. derdin olmayacaktır ancak iş yurtdışına gelince o kadar kolay olmuyor. Birçok doktor tanıdığım Almanya, İngiltere, Avustralya gibi ülkelerde denklik aldıktan sonra belirli bir süre çalışıp nedendir bilmiyorum rahat edemeyip dönmüşlerdi. Onların gözünde denk bir doktor olarak görülmeyip hor görülüyormuşsun duyduğuma göre.

İkinci olarak, para ve maddiyat ile şu mesleği seçeyim şunu yapayım hele konu tıp gibi insan sağlığı ise ben kimseye önermem. İnsanı sevmen ve uğraşman, tedavi için gerçekten çabalaman bundan öz tatmin sağlaman lazım ki o işi devam ettirebil. Bırak mesleki hayatı, emin ol sadece para hırsı ile girdiğin sağlam bir okuldan bile çıkamazsın yeterli motivasyonun yoksa o işi yapmak için.

Arkadaşlar sayısal öğrencisiyim meslek olarak tıp düşünüyordum.
Ama bir yandan yazılım ve PC'ye merakım var sizce nasıl yol izleyeyim hangisi daha değerlenir?

Eğer iki alanıda seviyorsan aslında ikisini de aynı anda yapma imkanın yarım yamalak var. İkisini gerçekleştirmek istiyorsanda yazılımı seç bence. İleride tıp diye bir şey kalmayacak çünkü bizim yerimize artık yapay zeka insan vücudunu derinlemesine inceleyecek. Eğer yazılımı seçersen tıp için çok yararın olur akıllı teknolojiler vb aklına gelsin işte tam anlatamıyorum

Ama yine de sevdiğini seç!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…