Sayısal öğrencisi olarak tıpa mı yazılıma mı yönelinmeli?

@891548 Sağlık bölümü para için okunmaz, bunu unutun. Lisans işleri beşeri tıpta nasıl bilmiyorum ancak veteriner fakültesinde mavi diplomanın pek de bir hükmü yok anladığım kadarıyla.
Hocam ben hukuk, sağlık gibi insanı doğrudan ilgilendiren konularda artık bu işi sevmek mi diyelim, iş ahlakı mı diyelim insanın bir ön teste sınava vs. tabi tutulması gerektiğini düşünüyorum. Ha bunu sınavla ne kadar anlayabilirsin orası muamma ama nasıl dolandırıcı vs. bir avukatın olmasını istemiyorsan sadece para için bu işi yapan insan sevmeyen bir doktorun da beni tedavi etmesini ben istemem şahsen.

Bitiremiyor genelde öyle insanlar fakülteyi gördüğüm kadarıyla, endişe etmeyin.
Hocam benim ailem sağlıkçı dolu, güzel de bir YKS sıralaması ile devlette tıp okuyacak durumda olmama rağmen baktım ki ben bu işi sadece parası için seçeceğim, gerçekten içimden gelen bir istek ile orada yardıma muhtaç bir insana yardım edebilecek miyim kendimden emin olamadım her ne kadar duyarlı bir insan olsam da. Yazmaktan vazgeçtim, makine mühendisliği hayalim olduğu için o bölüme gitmeye kadar verdim. Şu an durumumdan çok memnunum. Tatmin olduğumu hissettiğim bir alan.

Ailenin ekonomik durumunu göz önünde bulundurmak gerek. Eğer ortalama ve altındaki bir ekonomiye sahip ailedeysen gönüllü gönülsüz tıpa yönelmen senin için daha iyi olabilir. Zengin olmak herkesin hayali ancak onun içinde bir sermaye gerekli ve bu sermayeyi Tıp okuyarak biriktirmen pek mümkün değil ancak olurda yurt dışına(Almanya gibi) bir yere kapağı atabilirsen gereken sermayeyi biriktirmen çok daha kolay olabilir zira euro cinsinden kazanan bir alman doktorun 2 senedeki kazancı ülkemizde iş kurmak veya gayrimenkul satın almak için fazlasıyla yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…