Benim, ortaokul ve lisede matematiği öğrendiğim kitaplar, benden önce de sonra da başka bir çok okul tarafından resmi ders kitabı olarak kullanıldı. Bana pek bakmayın, bizim hocalar ta babamın öğrencilik zamanından itibaren seçmedir. Dahası biz, tüm fen ve matematik derslerini İngilizce olarak gördük ve Türkçe üniversite sınavına girdik. Sorunuza kısmen bile yanıt olacaksa... limit kavramını anlamakta zorlanmıştım. Arkadaşlarla kafa kafaya verip, bir iki hocamızı da ikna edip ders dışı anlattırınca oturmuştu... ki limit (dizi, seri, vs) analizin (calculus) temeli. Bu arada, kuadratikler, polinomlar, mutlak değer... hakim olduğunzu varsayarak.
Geometri için tek söyleyebileceğim... boğulacağınızı hissetseniz de, bıksanız da, yalayıp yutun geometriyi. Geometri temelleri, trigonometride şart. Trigonometri analizde (calculus) ve ötesinde şart.
Fiziği sevmeniz çok güzel ama... Uçak Mühendisliği fiziği bambaşka bir şey. Matematik ve hesaplamalı yöntemler (bilgisayar ile hesaplama, analitik değil) Bir örnek, anlaşılır gelmese bile... Sıkışabilir ağdalı türbülanslı ses üstü hızdaki akışta değişken kesit alanlı yüzey üzerindeki sınır tabakadaki ısı hariç enerji dağılımının sonlu farklar yöntemi kullanılarak üç boyutlu görselleştirilmesi. Yani çok da eğik atış değil bunlar.
Hayatınız matris çözmek olacak aşağı yukarı. Belki henüz hiç duymadığınız özdeğer, özvektörler yoldaşınız olacak. O matrisleri hazırlamak için de alan bilgisi gerekli.
Benim şimdiki aklım ve hevesim olsa, Eczacılık okur, eczane açar parayı götürürdüm de... Biyoloji'den hazzetmedim bir türlü, ben de fizik seviyorum.
Not: Evet biliyorum, her Eczacılık mezunu eczane açar da zengin olur diye bir şey yok.
Ek:
Moleküler Biyoloji ve Genetik de ilginç.