Sayısal vs dil

Sayısalınız iyiyse dile girmeyin bence. Ben dil öğrenciyisiyim, sayısalım iyi olsa hiç düşünmeden sayısal seçerdim.
Sayısalım pek iyi değil. Zaten bu sene özelden devlete geçiş yaptım. Önce ki okulumda pek ders anlatılmıyordu ve sınav sorularını bize önceden veriyorlardı. Bu bana pek bir şey katmadı.

Ben dil önermem yapay zeka çok gelişiyor bence çok fazla daralatcak iş alanlarını

Sayısalım pek iyi değil. Zaten bu sene özelden devlete geçiş yaptım. Önce ki okulumda pek ders anlatılmıyordu ve sınav sorularını bize önceden veriyorlardı. Bu bana pek bir şey katmadı.
Sayısalda iyi değilsen ama mühendis falan olmak istiyorsan yapacaksın sayısal o zaman yapacak bir şey yok. Ama dilde iyiysen dil geçebilirsen obn artar ve okuldan soğumazsın dil bence güzel bölüm olarak.

Ben dil önermem yapay zeka çok gelişiyor bence çok fazla daralatcak iş alanlarını
Dile gitmeyenlerin bahanesi hep o oluyor zaten. Bu bahane ile sayısala geçince de soru çözemeyip 1 net bile yapamayanlar oluyor sonra.

Sayısalınız kötüyse neden seçtiniz hocam sayısalı çok iyi yapanlar bile zorlanıyor.

Şimdi şöyle, ben sayısal seçtim ve sayısaldan mezun oldum ve sana söyleyeyim TYT olmazsa fizik-kimya gibi derslerde zorlanabilirsin. Biyolojide durum biraz daha farklı TYT ile daha bağımsız konuları var ve çok eğlenceliydi bence. Sayısal konusunda zorlanacağın tek sınıf bu 11. sınıf. 11 sınıfın sayısal müfredatı çok uzun soluklu ve bayabilir bir süre sonra. Fakat 12. sınıfta fen konusunda en azından 11'e göre çok daha rahat oluyorsun konular pek sıkmıyor. 12. sınıfta da seni yoracak ders bir tek matematik oluyor. Onun dışında da YKS için hazırlanıyorsun falan. Yani sayısal hafife alınmaz ama istediğin meslek sayısaldaysa kalabilirsin. Zorluklardan kaçarak hedeflerine ulaşamazsın. Hocalar hep konuşur bizimkilerde çok konuştu. Haklılar mı e yani haklılardı ama iş sende bitiyor.

Sayısalda iyi değilsen ama mühendis falan olmak istiyorsan yapacaksın sayısal o zaman yapacak bir şey yok. Ama dilde iyiysen dil geçebilirsen obn artar ve okuldan soğumazsın dil bence güzel bölüm olarak.
Hocam aslında benim hedefim konservatuvar ancak ailem pek sıcak gözle bakmıyor. EA, dil veya sayısaldan bir bölüm olmasını istiyorlar. Dilimde çok iyi diyemem ancak okuduğumu duyduğumu anlar, cümlemide kurarım yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…