Bizde de embesiller sayısaldaydı eşit ağırlıktakiler biraz daha serseri tipler.
Azınlıklara girmiyicen okuduğun okulda hangisi çok sa ona gireceksin.
Bizde de embesiller sayısaldaydı eşit ağırlıktakiler biraz daha serseri tipler.
O üniversitelere gidebilecek netlerin varsa git tabiiKısmen haklısınız fakat Koç ve benzeri üniversitelerdeki işletme, ekonomi bölümlerinin önünün açık olduğunu düşünüyorum şahsen
10. sınıf denemelerinde 120 soru içerisinden en yüksek yaptığım net 111,5 idi yanılmıyorsam. Tyt formatında girdiğim ilk sınavı da bu sene mayıs ayında okul yaptı 11lerle beraber girdik. 75 civarı bir net yapmıştım 11ler dahil 187 kişi arasından 23. oldum hafif zor bir sınavdı ya da hiç tyt çalışmadığım için bana öyle geldi bilmiyorum. Eksiklerim hemen hemen tamamen 9. sınıftan orayı halledersem tyt netim büyük artış gösterir bence ama yine de tereddütlerim varO üniversitelere gidebilecek netlerin varsa git tabii
Öğretmenlik artık düşünülecek bir bölüm değil bence, zaten bana da pek uygun değil. İşletme veya ekonomi düşünüyorum eğer eşit ağırlık seçersem, sayısal bölüm hiç aklımda yok konuda belirttiğim bölümler hariç önerilerinize açığım.Gidip boş bi bölüm okuma öğretmenlik tarzı havada kalırsın sayısal bölümler iyi
Abi bana önerebileceğin şuna bir bak bence iyi dediğin sayısal bir bölüm varsa önerebilir misin?
Hayatın boyunca sıkıla sıkıla yapacağın bir mesleği seçmektense istemediğin bölümü seç daha iyi. Genel geçer yargılara göre eşit ağırlık daha kolaymış gibi geliyor. Eşit ağırlığında zorlu tarafları var ama matematik yapabilen bir öğrencinin ben tembel olduğunu düşünmüyorum, ondan çalışırsanız rahatlıkla yaparsınız. Edebiyat, tarih ve coğrafya sayısal gözüyle baktığınızda sadece ezber olarak dursa da daha çok yorumlama yeteneğini ölçer.Ben bu konuyu daha önce de açmıştım fakat biraz daha fikirden yararlanabileceğimi düşündüm. Benim sayısalım çok iyi, gerçekten iyi. Fen derslerinde bir konuyu hiç çalışmasam da sadece derste dikkatli dinlemeyle denemede yapabiliyorum. Matematiği de yapabiliyorum, seviyorum da ama eşit ağırlık ve sayısalın matematiği aynı olduğu için onu bir kenara koyuyorum. Ezberim o kadar iyi değil ama onun geliştirilebilir bir şey olduğunu düşünüyorum. Baktığınız zaman sayısal seç dersiniz ama sayısal mesleklerden ilgimi çeken gerçekten hiçbir şey yok. Tıp, diş, mühendislik hiçbirisi ilgimi çekmiyor. Eşit ağırlıktan Koç'ta işletme veya ekonomi bana daha yakın geliyor. Bana ne önerirsiniz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.