Sayısala geçip sınava EA'dan sınava girmek mantıklı mı?

Dreambender

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene 12. sınıfa geçen bir eşit ağırlık öğrencisiyim. YKS'ye de eşit ağırlık (EA) üzerinden girmeyi planlıyorum. Ancak bazı sıkıntılarım var ve sizlerin fikirlerine gerçekten ihtiyacım var.

Okulum oldukça küçük, ve burada sınıfların genel yapısı: Çalışkan ve sınav odaklı öğrencilerin çoğu sayısal bölümde; eşit ağırlık sınıflarında ise açık konuşmak gerekirse genelde motivasyonu düşük, sadece günü geçirmeye çalışan öğrenciler var. Etüt saatleri full geyik muhabbet, ders çalışma kültürü neredeyse hiç yok. 11. sınıf boyunca da böyle geçti, büyük ihtimalle 12. sınıf da aynı şekilde olacak.

Benim aklımda şöyle bir plan var:
12. sınıfta sayısala geçmeyi düşünüyorum.

• Çünkü sayısalda çalışma disiplini olan bir ortam var.
  • Orada verilen daha üst düzey matematik sayesinde kendi matematik seviyemi geliştirebileceğimi düşünüyorum.
  • Ayrıca sayısaldakiler ders konusunda daha istekli ve motive, bu beni de çalışmaya teşvik eder diye umuyorum.

Ama kafamı kurcalayan bazı sorunlar da var:

• Sayısala geçince fizik, kimya, biyoloji gibi fen derslerini almak zorunda kalacağım.
    Bunlar EA için gerekli değil ama sınıf programında olacak ve doğal olarak notlarını da yüksek tutmam gerekecek.
  • Eşit ağırlığın temel dersleri olan edebiyat ve tarih-coğrafya (sosyal) derslerini ise artık okulda görmeyeceğim, onları da evde kendi başıma halletmem gerekecek.
    Bu da ayrı bir stres ve sorumluluk demek.

Kısacası şu an bir yol ayrımındayım:

• EA'da kalıp rahat ama verimsiz bir ortamda mı devam edeyim?
  • Yoksa sayısala geçip daha yoğun ama disiplinli bir ortamda mı çalışayım?

Sizce ne yapmalıyım?
Benim gibi düşünen veya bu yoldan geçmiş olanlar varsa, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Özellikle dışarıdan edebiyat ve sosyal çalışmak zor mu, fen dersleri göz korkutucu mu, bunları merak ediyorum.

EA'da kal ortamdan kendini soyutla geyik olan ortamda sen ders çalış, kendini sese alıştırman dikkatini arttırır, başlangıçta zorlanırsın sadece, sayisala geçmek hiç mantıklı olmaz sen kendi ders çalışma sürenden hiç işine yaramayacak derslerin notunu yüksek tutmak için kısmak zorunda kalacaksın yani OBP'ni riske atacaksın hiç bu işe girme.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı