Sayısalda Edebiyat Bilmek Gerekir mi?

• Konuyu başlatan ak41
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 37.586

ak41

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. Sayısal okuyorum. Acaba TYT veya AYT'de Edebiyat bilmem gerekiyor mu? Yoksa ortaokul Türkçesi ile sınırlı mı kalıyor?

SAY puan türü ile alan bir bölüme girmek için AYT'de Edebiyat kısmını çözmen gerekmez. Ama ben sayısal alan seçmeme rağmen seçmeli olarak Edebiyat dersi görmüştüm. Ortalama için biraz bilmek gerekiyordu.

SAY puan türünde TYT'nin tamamı, AYT'de ise Matematik ve Fen kısmından sorumlu oluyorsun.

Okulda okuduğun alan ile üniversiteye yerleşeceğin bölümün puan türünün aynı olması şart değil.

Bu sınava giren birisi olarak sana şunu söylüyorum can kulağıyla dinle,

1-Her dersten en kötü hedefine bağlı olarak kapasiten zorluğunda soruları çözebilecek seviyede ol
2-Her sene farklı bir ağırlık oluyor mesela bu sene AYT de hiç eleyicilik yoktu herkes fulledi.TYT yapan kazandı.TYT Türkçe zorladı herkesi.
3-Emin ol 1 yıl boyunca çalış ne yaparsan yap bu sadece sınavın %50 sini yaparsın demek.geri kalan emin ol ciddi söylüyorum ki o an sınavı iyi yönetmene bağlı ve nasip yada şans artık ne dersen.
4-Stres sıfır olmalı bak az demiyorum sıfır olmalı o gün

Soruna gelirsek de TYT için edebiyat gerekli değil,AYT de edebiyat çıkıyor zaten tamamı bilgi

Bu sınava giren birisi olarak sana şunu söylüyorum can kulağıyla dinle,

1-Her dersten en kötü hedefine bağlı olarak kapasiten zorluğunda soruları çözebilecek seviyede ol
2-Her sene farklı bir ağırlık oluyor mesela bu sene AYT de hiç eleyicilik yoktu herkes fulledi.TYT yapan kazandı.TYT Türkçe zorladı herkesi.
3-Emin ol 1 yıl boyunca çalış ne yaparsan yap bu sadece sınavın %50 sini yaparsın demek.geri kalan emin ol ciddi söylüyorum ki o an sınavı iyi yönetmene bağlı ve nasip yada şans artık ne dersen.
4-Stres sıfır olmalı bak az demiyorum sıfır olmalı o gün

Soruna gelirsek de TYT için edebiyat gerekli değil,AYT de edebiyat çıkıyor zaten tamamı bilgi
Anladım. Yani 9'un konusu olan Tiyatro-Roman tarzı konuları bilmem gerek.

Anladım. Yani 9'un konusu olan Tiyatro-Roman tarzı konuları bilmem gerek.
Dersin adının Türk Dili ve Edebiyatı olduğuna bakmayın. Ona Dil ve Anlatımmış gibi saygı gösterin. Çünkü asıl AYT Edebiyat içeriği alan seçtikten sonra görülen Edebiyatta işleniyor.

TYT 1 tane ortak puan var. AYT'de şöyle
Sayısal için matematik ve fen
Eşit ağırlık için edebiyat ve matematik
Sözel için edebiyat ve sosyal çözmelisin. Yani AYT'de 3 farklı puan türü var. Sayısal bir bölüm istiyorsan edebiyat çözmen sana fayda sağlamaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı