Sayısalda yaptığımız yanlışlar fazlaysa EA'yı ya da Sözeli etkiler mi?

121228

Megapat
Makaleler
10
Eşit ağırlık olarak girdiğim üniversite sınavında sayısal kısmında yaptığım yanlışlar fazla ise eşit ağırlık puanım etkilenir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
EA giriyorum sınava fakat sayısal olan bir bölümde de gözüm var. 256 puanmış. Fen'i sallamayı düşünüyordum. 40 sorudan 15 tane tuttursam iyidir mantığıyla bakıyorum. Fakat olası bir tutturamama durumunda sonuç en fazla sayısal puanının hesaplanmaması mı olur, yoksa diğer atıyorum sözel ya da eşit ağırlık tarafındaki netimi de etkiler mi?

Katsayıya göre soru puanıyla net çarpılır. Mesela Türkçe 1 net 10 puansa, 20 net yaptığında +200 puan alırsın. Fen 1 net 2 puansa, -3 net yaparsan genel puana -6 olarak yansır. Toplamda Türkçeden 200 Fenden -6 puanın olduğu için 194 alırsın. Aşağı yukarı böyle hesaplanır.

Sayısal notunu fen ve matematik, eşit ağırlık notunu ise Türkçe 1 ve matematik etkiler. Fenden istersen -40 net yap, EA puanın ve sıralaman değişmez.
Aradığım cevap buydu. Yani sayısalda net -40 olsa bile eşit ağırlık ya da sözel puanımı etkilemiyor. Eminsiniz değil mi?

Aradığım cevap buydu. Yani sayısalda net -40 olsa bile eşit ağırlık ya da sözel puanımı etkilemiyor. Eminsiniz değil mi?
Sayısalda diyemeyiz çünkü sayısalın içinde matematik de var. Matematik netiniz eşit ağırlığı etkiler ama fen netiniz etkilemez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı