Schengen vize başvurusunda 1'den fazla banka hesabı gösterilebilir mi?

Jake Peralta

Kilopat
Arkadaşlar genelde 2 kart ve banka üzerinden işlemlerimi gerçekleştiriyorum. Maaş hesabım Yapı Kredi bankası ve yan banka olarak kullandığım Ziraat Bankası hesaplarım var. İkisinde de belli miktarlardan bakiyem var. Sorum şu olacaktı, bu iki bankadaki paramı da schengen vizesinde başvuru evraklarında sunabilir miyim? Yoksa tek hesap istiyorlar ise diğer bankadaki paramı öbür banka hesabına sorun teşkil etmeyecek şekilde nasıl aktarım yapabilirim?

Maaş hesabı dışında bakiyesi olan diğer tüm hesaplara (bes, vadeli, altın vb) ait belgeleri tabi ki ekleyin. Ben hep öyle yaptım.

İkisi de gelir kaynağı mı?

Birine KYK yatıyor orada para birikiyor hocam diğeri de maaş hesabı.

Maaş hesabı dışında bakiyesi olan diğer tüm hesaplara (bes, vadeli, altın vb) ait belgeleri tabii ki ekleyin. Ben hep öyle yaptım.

2 farklı banka hesabı belgesi ekleyebiliyoruz yani hocam değil mi? Herhangi bir hesaba paraları toplamama gerek yok.

Farklı hesapların belgeleri eklenebilir.

Farklı hesapların belgeleri eklenebilir.

Tamamdır hocam teşekkür ederim. Bir şey soracaktım ekstra. Ben öğrenciyim aktif olarak aynı zamanda part time sigortalı bir işte çalışıyorum. 10 günlük Fransa tatili yapmayı düşünüyorum vizeye başvuracağım. Banka hesaplarımda toplam 75 civarı bir bakiyem var. Uçak bileti ve konaklamayı da alacağım. Belgeleri de eksiksiz tamamladım mı bana vize çıkma olasılığı nedir?

Düşüktür, uçak bileti ve konaklamanız da yanabilir.

İlk başvurunuz ise seyahat süresi kadar çok kısa çıkabilir.

Düşüktür, uçak bileti ve konaklamanız da yanabilir.

Hocam ne kadar olması iyidir ona göre bi planlama yapacağım hızlı şekilde ve çıkma olasılığını arttırmak için ne yapabilirim?

İlk başvurunuz ise seyahat süresi kadar çok kısa çıkabilir.

9-10 gün planlıyorum hocam. Bakiyem bunun için düşük müdür? Ne kadara yükseltirsem çıkma olasılığımız artar? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Önce vizeyi alın ondan sonra plan yapın çünkü gerçekten çıkmıyor. Şansınızı arttırmak için vize yüzdesi yüksek bir ülkeden başvurun ilk orayı ziyaret etmeniz gerekiyor ardından istediğiniz ülkeye gidebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…