Schengen vize hesap dökümü nasıl olmalı?

57'Alay

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

2025'yılında herhangi bir bir Avrupa ülkesine gitmek istiyorum hesap dökümüm nasıl olmalı, daha önce işlem yapan bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir ise sevinirim.

3'farklı bankadan hesabım var ay ortası- ay sonu gibi maaştan gelen paralar vs 3 hesap üzerinden kredi, kart borçu fatura vs olarak dağılım sağlanıyor, bir bankada kredi ödemesi, farklı bir bankada kredi kartı ödemesi vs olduğu için karışık ve maaş yatan hesabım kmh, ay ortasında bazen para cekebiliyorum sıkıştığımda ay sonu kapatıyorum vs en çok işlem ondan yapılıyor.

1- Vize başvurusunda kmh hesabı göstermek olumsuz etki bırakır mı, veya yeni tek bir hesap açıp maaş + faturalar + bireysel ödemeler + kredi kartı ödemeleri yapsam sıkıntı olur mu?

2- Maaşımın dışında her ay artı olarak kardeşimin kendi maaşının yarısını eve destek için gönderdiği bir tutar var onun göndermiş olduğu benim maaşım ile borçları ödüyoruz vize başvurusuna kadar gönderdiğinde bir sıkıntı yaşanır mı, sürekli bu kişi kim neden para gönderiyor gibi red yer miyim?

3- Şu an birikim olarak fiziki TL tutuyorum ve Binance borsasında coin al-sat yapıyorum, vize işlemlerinde fiziki olan parayı kendi hesabıma yatırırken aylık parçalara mı bölmeliyim örnek 100k var 1-ay 30bin 2ay 40bin 3ay 25 gibi, ve Binance cüzdandan TL' paramı cektiğim de vizede sunacağım hesaba gönderim yaptığımda bir sıkıntı olur mu, Binance işlem geç misini vs isterler mi?

4- TL dışında euro ve dolar göstermek faydalı mı, hepsi TL olur mu, şu an başlatmak istesem 100k gösterebilirim ona göre düşünebilirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
En son gereksinimlerde bankanızda dolar veyahut euro cinsi para bulunması gerekiyordu sınırı bilmiyorum fakat bu meblağ 18 Eylül 2024'te 15 bin TL imiş, bunun o zamanki kur ile dönüştürmek lazım. Sanırsam 2.500-1.500 civarı para bulundurursanız hesap dökümünde sorun olmaz. 100 bin lira, 2.726 bin euro yapıyor zaten. Onun dışında size atılan paralara dikkat edin, saçma sapan yazılar yazan arkadaşınız vs varsa baştan geçmiş olsun dileyeyim. Birisine "ESC paran" diye atıldığı için Schengen vizesinin reddedildiğini gördüm.

En son gereksinimlerde bankanızda dolar veyahut euro cinsi para bulunması gerekiyordu sınırı bilmiyorum fakat bu meblağ 18 Eylül 2024'te 15 bin TL imiş, bunun o zamanki kur ile dönüştürmek lazım. Sanırsam 2.500-1.500 civarı para bulundurursanız hesap dökümünde sorun olmaz. 100 bin lira, 2.726 bin euro yapıyor zaten. Onun dışında size atılan paralara dikkat edin, saçma sapan yazılar yazan arkadaşınız vs varsa baştan geçmiş olsun dileyeyim. Birisine "ESC paran" diye atıldığı için Schengen vizesinin reddedildiğini gördüm.
Hiç açıklama yazmadan kardeşimin her ay gönderdiği ödemeler için para bir sıkıntı yaratmaz değil mi?
Dediğiniz gibi saçma sapan açıklama yapacak olduğunu düşündüğüm insanlar için Papara hesabını verip oradan kendi hesabıma çeksem vs mantıklı olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı