Çözüldü Schengen vizesi ile giriş yaptığınız ülkeyi değiştirebilir miyiz?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ardausp1

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bu hafta Avusturya üzerinden schengen vizem elime ulaştı normalde ilk girişimi Avusturya üzerinden yapıp Almanya'ya geçecektim fakat bazı sorunlar oldu ben Avusturya üzerinden aldığım vize ile biletimi Almanya'dan alsam giriş yaparken sorun olur mu? İkisi de schengen bölgesinde yer alıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Normal koşullarda bir sorun oluşturmaz. Belgelerinizi yanınızda bulundurun, görevliler sebebinizi ve belgelerinizi sorgulayabilir.

"A schengen Visa is generally valid for every country in the schengen area"
Visa policy

Yani çevremdekilerime sorduğumda çok ikilemde bıraktılar önce vize aldığın ülkeye giriş yapman gerekiyor diye bende sizin gibi düşünüyorum.

Çözüm
Hocam vizenin ilk kullanılışında vizeyi aldığınız ülkeye gitmek zorunluymuş, başlangıcı oradan yaptıktan sonra vize süresince istediğiniz schengen ülkesine giriş ve geçiş sağlayabiliyorsunuz. Kısacası bir ülkeden alınan schengen vizesi diğer ülkeler için de geçerli evet, ancak ilk girişin vizeyi aldığınız ülkeden olması kaydıyla.

Tamamdır hocam kaynak için teşekkürler. Bu haber benim için kötü oldu işlerim aksayacak biraz :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı