Daha fazla
Çocuk korumalı priz normal priz gibi çıkıp girmez biraz zor girmesi normal. Mantık olarak amaç o deliğe çocuk tarafından bir şeyin zor sokulması.Yani içini açıp düzeltmeme gerek yok dimi?
Hiçbir şekilde fiş takamıyorum geldiğinden sonra bir ayar mı yapmam gerek? Giriş yuvaları yukarı doğru duruyor.
Çok sert basınca takıldı sorun yok. Yine de içini açıp düzeltmeye gerek var mı? Çünkü pek anlamıyorum.Merhaba. Hayır, bu topraklı prizde içten bir çocuk koruması bulunmuyor, çünkü çocuk korumalı priz deliklerinde karanlık delikler görünemez, delikler kapalı (içten perdeli) olarak görünür, ancak iki priz deliğinden ayni anda (senkron olarak) iki tornavida ucuyla eşit basıldığında bu kapalı perdeler ancak o zaman açılır. İçten bir kısa devreyle evdeki sigortaları attırdığından ben de çocuk korumalı 3'lü çocuk korumalı uzatmalı bir prizin bu korumasını içten çıkarıp devre dışında bırakmıştım.
Topraklı fişin evdeki topraklı prizlere takılmamasının bazı nedenleri olabilir;
1- Ark yaparak metal uçları çok ısınarak çalışmışsa metal uçları eriyip birbirine doğru yaklaşmış, metal uçlar arasındaki bu standart mesafe artıp azalmış bu yüzden priz deliklerine veya bu topraklı prize girememiş olabilir. Giriş yuvaları (metal uçları) yukarı doğru deforme olduğuna göre muhtemelen evdeki prizlerde çalışırken olası priz içi iletkenleriyle olan iç temasında bu ara boşluklarla ark yaparak fişin termoplastiği veya bakaliti eriyip yanarak olumsuz durumuna gelmiş olabilir.
2- Standartların dışında oldukça kalitesiz bir topraklı fişse evdeki standart topraklı prizlere hiç girmeyebilir, sıkışıp kalabilir. Markası schneider olduğu için bu madde bu marka için geçerli değildir. Sizin bu durumda yapmanız gereken topraklı priziniz sağlıklı olduğundan hasarlanan schneider markalı topraklı fişi yedeğiyle değiştirmenizdir. Kolay gelsin.
Sert yapınca oturdu fiş evet.Çocuk koruması mı yoksa plastik mekanizmadan kaymış mı? Fişi çek tornavida ile aşağı ittir yaylı mekanizmaysa çocuk korumasıdır fişi biraz biraz sert takınca girmesi lazım ama değilse fabrika hatası veya içinde mekanizma tırnaktan çıkıp kaymıştır açıp bakmak lazım.
Yani içini açıp düzeltmeme gerek yok dimi?Yeni olduğu için girmemiş. Biraz sök tak yaparsan içindeki demirler açılır.
Çocuk korumalı priz normal priz gibi çıkıp girmez biraz zor girmesi normal. Mantık olarak amaç o deliğe çocuk tarafından bir şeyin zor sokulması.Yani içini açıp düzeltmeme gerek yok dimi?
Prize fiş takarken sağ sol yukarı aşağı oynatarak takmaya çalışın kolay takılır.Yani içini açıp düzeltmeme gerek yok dimi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.