Çözüldü Schtasks komutu ne işe yarar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Onur1919

Centipat
Daha fazla  
Ben bir forumda gördüm bu kodu (schtasks /create /sc "onlogon" /tn "ATI" /tr "C:\program Files\AMD\CNext\CNext.exe" /rl "hıghest") açılışta AMD Radeon Software açılmıyor diye kullanacağım da bir sorun olur mu? Gizli simgelerde açılışta gözükmüyor ben açınca gözüküyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (2267).png
    7,1 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
schtasks = Schedule tasks. Türkçesi: Görev zamanlaması. Komut veya yazılımları periyodik olarak veya belli bir zamanda çalışması için zamanlıyor.

Kodun geri kalanları parametre. Bunlar da:
  • /create: Yeni görev zamanlandırması oluşturuyor.
  • /sc: Schedule type. Zamanlama tipini belirtiyor.
    • onlogon: Zamanlamanın kendisi. Herhangi bir kullanıcı giriş yaptığında açılacak anlamına geliyor.
  • /tn: Task name: Görevin adını belirtiyor.
  • /tr: Task run: Çalışacak uygulama veya komutu belirtiyor.
  • /rl: Run level: Limited ve highest olmak üzere iki seçeneği var.
    • Highest: Belirlenen görevler olabilecek en yüksek yetkilerle çalıştırılacak.
İleri okuma:

Kısacası, kodda herhangi kötü bir şey yok. Sisteme her giriş yapınca Radeon Software'ın olabilecek en yüksek yetkilerle açılmasını sağlıyor.
schtasks = Schedule tasks. Türkçesi: Görev zamanlaması. Komut veya yazılımları periyodik olarak veya belli bir zamanda çalışması için zamanlıyor.

Kodun geri kalanları parametre. Bunlar da:
  • /create: Yeni görev zamanlandırması oluşturuyor.
  • /sc: Schedule type. Zamanlama tipini belirtiyor.
    • onlogon: Zamanlamanın kendisi. Herhangi bir kullanıcı giriş yaptığında açılacak anlamına geliyor.
  • /tn: Task name: Görevin adını belirtiyor.
  • /tr: Task run: Çalışacak uygulama veya komutu belirtiyor.
  • /rl: Run level: Limited ve highest olmak üzere iki seçeneği var.
    • Highest: Belirlenen görevler olabilecek en yüksek yetkilerle çalıştırılacak.
İleri okuma:

Kısacası, kodda herhangi kötü bir şey yok. Sisteme her giriş yapınca Radeon Software'ın olabilecek en yüksek yetkilerle açılmasını sağlıyor.

Çözüm
Düzelir muhtemelen. Niye açılmadığını bilmiyorum (uygulamadan bir ayar yapılacaktı da yapmadınız mı acaba) ama bu komutun amacı bu zaten. Deneyin, düzelmezse silmenin yolu da var.

Hocam error: Invalid Value for /rl runlevel. Böyle bir error verdi.

Küçük "ı" harfinden olsa gerek. Şunu deneyin:

schtasks /create /sc "onlogon" /tn "ATI" /tr "C:\program Files\AMD\CNext\CNext.exe" /rl "HIGHEST"

Bir restart atim.

Yok hocam gene olmadı ya.

Schtasks /create /sc "onlogon" /tn "ATI" /tr "C:\program Files\AMD\CNext\RadeonSoftware.exe" /rl "hıghest" hocam böyle bir şey yazsam.

Deneyebilirsiniz. Uygulamayı bilmediğim için EXE dosyası hangisi bilmiyorum. Açılınca görev yöneticisinde bu yazıyor ama galiba. Attığınızda da küçük "ı" var, şunu yapın o zaman:

schtasks /create /sc "onlogon" /tn "ATI" /tr "C:\program Files\AMD\CNext\RadeonSoftware.exe" /rl "HIGHEST"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…