Çözüldü Schtasks komutu ne işe yarar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Onur1919

Centipat
Daha fazla  
Ben bir forumda gördüm bu kodu (schtasks /create /sc "onlogon" /tn "ATI" /tr "C:\program Files\AMD\CNext\CNext.exe" /rl "hıghest") açılışta AMD Radeon Software açılmıyor diye kullanacağım da bir sorun olur mu? Gizli simgelerde açılışta gözükmüyor ben açınca gözüküyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (2267).png
    7,1 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
schtasks = Schedule tasks. Türkçesi: Görev zamanlaması. Komut veya yazılımları periyodik olarak veya belli bir zamanda çalışması için zamanlıyor.

Kodun geri kalanları parametre. Bunlar da:
  • /create: Yeni görev zamanlandırması oluşturuyor.
  • /sc: Schedule type. Zamanlama tipini belirtiyor.
    • onlogon: Zamanlamanın kendisi. Herhangi bir kullanıcı giriş yaptığında açılacak anlamına geliyor.
  • /tn: Task name: Görevin adını belirtiyor.
  • /tr: Task run: Çalışacak uygulama veya komutu belirtiyor.
  • /rl: Run level: Limited ve highest olmak üzere iki seçeneği var.
    • Highest: Belirlenen görevler olabilecek en yüksek yetkilerle çalıştırılacak.
İleri okuma:

Kısacası, kodda herhangi kötü bir şey yok. Sisteme her giriş yapınca Radeon Software'ın olabilecek en yüksek yetkilerle açılmasını sağlıyor.
WARNING: The task name "ATI" already exists. Do you want to replace it (Y/N)?

Böyle bir şey dedi.

Yok hocam gene olmadı ama anlarsanız bir şey soracağım? Bunlar ekran kartımın çalıştığını gösterir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (2269).png
    189,2 KB · Görüntüleme: 36
Sürücünün bir servisi galiba. Ekran kartınızın çalıştığını öyle anlamak pek mantıklı değil. Performans kısmında ekran kartınız görünüyorsa çalışıyordur.

Radeon Software neden açılmıyor bilemedim. Hiç kullanmadığım için yapmanız gereken bir ayar falan varsa bilmiyorum. Bunun için ayrı konu açın, illaki kullanıp bilen birisi vardır.

schtasks komutu hakkında aklınıza takılan başka bir şey var mı?

Yok teşekkür.

Radeon Software'in sistem açıldığında açılması gerekmiyor. Böyle bir zorlama oluşturmanıza gerek yok. Eğer olan entegrasyonu bozduysanız DDU ile ekran kartı sürücüsünü tekrar kurarsanız gerekli zamanlanmış görevler oluşacaktır, sağlıklı yolu bu.

Performansa bir etkisi olmaz değil mi Radeon sofrwarein.

Hocam peki başka yolu yok mu?

Radeon Software AMD'nin resmi yazılımıdır, kurulu olması iyi. Performansa zararı olmaz hatta sunduğu ayarlar sayesinde oyun içinde daha verimli sonuçlar alabilirsiniz.

Radeon Software'in otomatik olarak açılmasının gereği yok. Onun gerekli hizmetleri zaten arkaplanda çalışır, Crash Defender ve External Events Utility gibi. Ayar yapmak istediğinizde Radeon Software'i elle açıp yapabilirsiniz.

Bir sorun mu yaşıyorsunuz? Eğer sorun yaşıyorsanız sorunu belirtin. Herhangi bir problem yoksa sistemde değişiklik yapmanıza, komutlar çalıştırmanıza gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…