Scirocco alınır mı?

Fixxxer

Decapat
Katılım
11 Şubat 2023
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, 800 bin TL civarı bütçe ile sportif araba bakıyorum. Scirocco 1.4TSI otomatik hoşuma gidiyor. Sizce alınır mı? DSG sorun yapar mı ya da alınacaksa hangi modeli tercih edilmeli? Bilgisi tecrübesi ya da başka Abra önerisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
 
Çok hor kullanılan araçlar olduğu için, ben almazdım.
Önden ağır kaza geçirip, tamiratı fırsat bilip, "keyfi olarak makyajlı versiyonun far ve tamponuna çevirdim" diyenler var, aşırı yükleyip DSG'ye aşırı yük bindirip, sonra bu parçaları geri çıkarıp aracı satan var (tabii DSG'de bir yıpranmışlık oluyor), hikayeler çok.
VW grubunu seviyorsanız, aynı motor bloklarını kullanan VW Golf ve Seat Leon bakılabilir.
 
1.4tsi Polo gti hakkında bilginiz var mıdır hocam ? Piston kırma muhabbetleri falan dönüyor internette.
 
1.4tsi Polo gti hakkında bilginiz var mıdır hocam ? Piston kırma muhabbetleri falan dönüyor internette.
Piston kırma sebebinin, yine aynı sebepten (hor kullanma, aşırı yükleme) olduğunu düşünüyorum.
Standart olarak efendi gibi kullanılmış Polo GTi'larda bu sorunu duymadım.
Zamanında ben de bu araçlar hakkında araştırma yapmıştım, hatta birkaç araç için de telefon etmiştim, açıkçası düzgün temizini bulamadım ve almadım.
Bir usta, aracın motorunun eski versiyonlarında yağ yakma sorunu olduğunu, sonrasında revizyonlarda çözüldüğünü söylemişti. Bunların bazı ilanlarında "motor değişimi" olarak görünür.

Ama, malesef durum aynı, hor kullanmak.
Tarihçesi temiz, gözünüzün önünde olan bir araç bulabilirseniz niye olmasın, ama genellikle ağır yüklenmiş araçlar oluyor malesef.
 
Haklısınız, ama demek istediğim o değil.
Biraz daha netleştireyim: Her spor arabayı kırarcasına modifiye etmek zorunda değilsiniz. Efendi gibi kullanmaktan kastım, yavaş kullanmak değil, hızlı kullanabilirsiniz, araç zaten buna göre yapılmış oluyor. Bir seviyeye kadar modifiye de yapılabilir tabii ki.
Ama, aracın pistonlarının, şanzımanın vs belli bir direnci var.
Bunun üzerinde yüklediğiniz zaman, sorunlar başlıyor.
Örneğin, ikisine de DSG diyoruz ama, Golf 1.5 TSi'ları ile Golf GTi / R'daki DSG aynı değil.
Bir araç modifiye edildiği zaman, çoğunlukla güç artışı yapılıyor, aracın o güce dayanıp dayanmayacağı hesaba katılmıyor.
Malesef bahsi geçen 2 araç da aracı kırarcasına modifiye edilen araçların başında geliyor, temizini bulmak neredeyse imkansız.
 
Temiz scirocco alacaksan 1m'den üstü bütçen olması gerek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…