Scooter için ideal lastik basıncı kaç olmalı?

Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Arkadaşlar, şimdi benim motorun lastiğinin kenarında 36 PSI yazıyor. Motor elektrikli Küba MT3 Pro. İnternette motorun lastik basıncı için ideal 36-42 PSI yazıyor. Ama bu bana bayağı abartı geldi. Yetkili servisi aradım 29-30 PSI bas dediler, gittim bastım ama sanki lastik bir tık fazla eziliyor gibi geldi bana. Öyle bir hissiyat aldım. Bu arada 92 kiloyum. Lastik basıncını ön 30, arka da 34 PSI olarak ayarlasam sıkıntı olur mu? Fikriniz nedir?

Max 36 PSI yazıyorsa asfaltta gidecekseniz 32-34 PSI arası olabilir zemin biraz daha kötüyse 30'a düşebilirsiniz.

Lastiğin yanağında yazan değer aralığında hava basıncı kullanın. PSI, lastiğin içindeki hava miktarını değil HAVA BASINCINI ifade eder.
Sıfırdan ayak tipi pompa ile;
26x2.1" MTB lastiğine 13-14 tam basmada 40 PSI,
700x25c Yol bisikleti lastiğine 7 tam basmada 110 PSI hava basıncı oluşuyor.
Araba lastiğinde ise 5 dakika civarı sürüyor 35 PSI civarını görmesi.

Birisi çıkıp "kocaman araba lastiğine 32 basılıyo demesin"

Hocam genelde asfaltta kullanıyorum ama iki tekeri de aynı psi değerine mi getireyim yani?
Hava basıncı ağırlığa göre ayarlanır. Bisiklette ağırlık dağılımı geride olduğundan genelde arkaya +5 PSI basılır. Senin durumunda bu kadar tolerans yok ama yine de arkada daha fazla ağırlık olduğu belli. Bu yüzden arkaya 1-3 PSI daha fazla basınçlı olacak şekilde ayarlayıp, uygun ve sakin bir yolda denemeni tavsiye ederim.

Tam olarak öyle yaptım. Ön 30, arka 32 psi olacak şekilde ayarladım. Yine de lastik hala fazla yumuşamış gibi bir his veriyor kullanırken ama manevra kabiliyeti çok iyileşti ve böyle kullanacağım çünkü lastik için max psi değerine 36 psi yazıyor.

92 kilo olduğunu göz önüne alarak diğer değerleri de denemeni öneririm. Birkaç saat uğraştırır belki ama sürüş güvenliği ve yakıt tüketimi için olumlu etkisi ömür.

92 kilo olduğunu göz önüne alarak diğer değerleri de denemeni öneririm. Birkaç saat uğraştırır belki ama sürüş güvenliği ve yakıt tüketimi için olumlu etkisi ömür.
Hocam zaten tekerler maksimum 36 psi alıyor. Daha fazla basarsam bi sıkıntı olur diye korkuyorum.

Hocam zaten tekerler maksimum 36 psi alıyor. Daha fazla basarsam bi sıkıntı olur diye korkuyorum.
Lastiğin hava basıncı ağırlığa göre belirlenir. 90 kilo az değil. Eğer lastiğe gereğinden fazla yük biniyorsa ve hava basıncı azsa; lastiğin yarılması, gereğinden fazla ısınma, düzensiz aşınma gibi sorunlarla karşılaşabilirsin. Denemeden - ölçmeden bilemezsin. Kazasız belasız sürüşler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…