Scooter veya Touring motor önerisi

Yaşım 21 A2 ehliyetim var,ekipmanım yok.
Bu ehliyetle dl650 kullanamıyorsunuz. A ehliyete ihtiyacınız var. Adv 350 güzel bir motordur. Her ihtiyacı karşılar. Şehir içinde pratik, uzun yolda da fena değildir. Yalnız öncelikle ekipmanınızı tamamlayın, kalan para ile motor alın. Asla ekipmansız motora binmeyin. Kanınız akacağına teriniz aksın.

Zaten o yüzden sürekli belirttim hiz yapmayan biriyim, yavaş ve dikkatli kullanırım. Ekipman tabii ki alacağım. Ama söyle bir durum var ben şehir içinde %40 kullanacaksam %60 şehir dışında kullanacağım o yüzden ona göre bir motor bakıyorum ve haliyle konforlu olmasını istiyorum.

Sorun hız yapmanız ya da yapmamanız değil. Kanunen A2 ehliyetle Vstrom 650 kullanamazsınız. O motoru kullanmak için A ehliyete ihtiyacınız var. O yüzden yazdım.

Hız yapmayacaksanız ve konfor istiyorsanız Adv350 iyidir. Artçılı olsanız bile rahat edersiniz.

Evet biliyorum A2 ile 600'e kadar kullanabildigimi de yükseltme durumum olabilir ehliyeti yakin zamanda, ayrıca ben bayiye gidip Forza ile kıyasladim. Hem Forza'ya bindim hem adv ye Forza'ya bindiğimde boyum uzun olduğu için kambur bir şekilde dururken advde daha dik durabildim. Ama videoları vs izlediğimde insanlar formanın daha rahat olduğunu belirttiği için arada kalmadım değil hatta baska markaları bile düşündüm.

Motorun oturuş pozisyonu hafif kambur şekilde olmalıdır. Dimdik oturmak çukur ve tümseklerde uzun vadede omurganıza zarar verebilir. Motorda belinizi yay gibi kullanmalısınız. Beliniz de amortisör görevi görmeli. Ben ikisini de kullandım, alacak olsam Adv'yi tercih ederim. Aralarında konfor olarak büyük bir fark yok ama güç olarak hissedilir bir fark var. Uzun yolda artçılı sürüşte daha da hissettirir kendini.

Peki adv alternatifi olarak önerebileceğiniz motor var mıdır?

420-430'lara çıkmayı düşünüyorsanız ne adv 350 ne de v-strom 650 öneririm. Ducati Multistrada V2 bakın. 2022+ modelleri o fiyatlara bulunabiliyor.

Hocam 17 yaşındayım 18 olunca A2 alacağım başlangıç olarak ne önerirsiniz tecrübem yok ama eğitimimi alacağım çok uç noktada kaldım neredeyse aynı fiyatta olan Forza 250 ile Yamaha MT25 arasında kaldım. MT25 başlangıç için fazla diyorlar ama fiyat farkı çok yok ve görünüşü daha hoş geliyor 186 boyundayım.

DTX360 olabilir. Peugeot XP400 olabilir ama yine de ben olsam Adv seçerdim.

Hocam biraz daha araştırdıktan sonra aklıma bir fikir daha geldi. Benelli trk 502X modelini inceledim bayide 420 bin dediler nakitte herhalde 400'e alınabilir ve A2 ehliyetiyle kullanılabiliyor 600 CC'yi geçmediği için bu motor alınabilir mi?

DTX360 modeline baktım Peugeot bakma şansım olmadı ama onu da önerdi kymcoda çalışan arkadaş.

Ama herhalde en mantıklısı Adv benim için.

Ayrıca Peugeot bayisine de gidip baktım XP400 için hem selesi çok rahatsız geldi hem de sele kısmı küçük geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…