Scorpion Exo 520 kaskla kazada yaşananlar normal mi?

Öncelikle teşekkür ederim hocam. Kaskın sıkılığı konusunda kafa çevrem 60 cm, beden tablosunda 59-60 L, 61-62 XL gözüküyor. XL'ı denediğimde kafama uygun bir sıkılığı vardı, zamanla oturur diyerek maske de taktığım için XL aldım. Uygun bedeni seçtiğimi düşünüyorum aslında.

Tazminat konusunda da hiç bilgim yok.

Uygun beden kaskı kafana taktığın zaman hiç bir boşluk olmayacak, kaskı ellerinde tutup kafanı sağa sola hareket ettirmeye çalıştığında hareket etmeyecek, kask kafanda takılıyken ağzını açıp kapattığın zaman yanaklarını ısıracak kadar sıkacak. Eğer kafa çevren 60 ve sen bir beden büyük aldıysan kafan için büyük bir kask ile kaza yapmışsın demektir. Eski kaskımın iç pedleri ezilip kafama büyük gelmeye başladığı için değiştirmek durumunda kaldım. Kask kafanı sıkmalı. Kask rahat olsun diye 1 beden yukarısını almayın. Denemeden, internetten kask almayın. Alacağınız kaskı gidin mağazada deneyin. 15 dakika kadar kafanızda kalsın ki baskı noktası oluşturuyor mu ona bakın.
zamanla oturur diyerek maske de taktığım için XL aldım
zamanla oturur diye bir küçük bedeni alırsan, zamanla pedleri ezileceği için kafana oturabilir. Eğer zamanla oturur diye bir beden büyük alırsan zamanla 2 beden büyük olur kafana.

Beden tabloları maalesef gerçeği yansıtmıyor. Çünkü farklı kaskların farklı kalıpları olabiliyor. Bunun yanında da farklı insanların farklı kafa şekilleri olduğu için bu tablolar tamamen doğru olmuyor. Ben de EXO 491 kullanıyorum. İlk aldığımda tabloya bakarak L beden almıştım fakat kask geldiğinde şakaklarımı sıkmasından ötürü feci bir baş ağrısı yaşadığımdan iade edip XL beden aldım. Onu da başta kafamdan geçirmek zor oluyordu fakat pedler yumuşayacağı için XL kullanmaya devam ettim. Şu an kafama tam oturuyor. Tabii ki en iyisi deneyerek almak fakat bu tür bilgilerle de seçim yapılabilir diye düşünüyorum.

Bunun dışında suçlu olan taraf yayaysa ailesine tazminat davası açabilirsiniz. Yüzünüzde 20 kırıktan bahsediyorsunuz, mutlaka hakkınızı arayın.

Hocam kafama bol değildi zaten kask, deneyerek aldım sıkıyordu kafamı yanaklardan. Üst kısmı da kafama tam olarak uygun sıkılıktaydı, beden seçiminde yanlış yaptığımı düşünmüyorum.
Aynı sizin durumu yaşadım kaskta. Bakalım tazminatı duruma göre açmayı düşünüyoruz. Teşekkür ederim.

Nasıl oldun Yiğit?
Hocam teşekkür ederim, çok şükür yüzüm baya topladı ve kontrolde de bir sorun çıkmadı. Sıvı besleniyorum şu an. Elimin kırığı da tahmini 1 aya iyileşecekmiş. Uzunca bir süre motora ara vermeye karar verdim.

520 bence sağlam kask parasına göre sağlam yani. Tavsiye eder miyim, evet.
Hocam merhabalar, kaskın içindeki etiketin fotoğrafını atma şansınız var mı? Benim kaskı bugün söktüm, içinde kırık vs. yok ama etikette termoplastik yazıyor Kask her yerde polikarbonat geçiyor ama termoplastikmiş meğer.

Son düzenleme:
@yiitsx bunu araştıracağım kendilerine mail atacağım bu görsel ile. Bende de aynı etiket mevcut. Eğer böyle bir şey varsa düzeltilmesi gerekiyor.

Fotoğraf atamıyorum maalesef kaskın pedini çıkartmak istemiyorum fakat çok iyi gizlemiş bunca zamandır görmedim. Bunu görmeseydim fark etmezdim.
@Görkem Umut hocam sizdeki eski 1400e bakabilir misiniz duruyor ise. @Psyduck17 @ItsAllGoodman sizde de scorpion vardı sanırım bakar mısınız acaba?

Son düzenleme:
Benimki carbon. Bu arada termoplastik ve polikarbon temelde aynı şey. İkisi de düz plastik. Yani polikarbona, termoplastik yazması çok da büyük bir olay değil. İsterseniz bi internetten araştırın polikarbon ve termoplastik farkını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…