Evet ben 3 hafta önceden öğrenmiştim. Keşke konu açsaydım. Forumda FNAF deyince aklan gelen isimlerdenim. Bitmesi gerekiyordu zaten sen PC oyunusun ama konsola oyun çıkartıyorsun. İyice saçmalamaya ve oyunun "Horror" özelliğini yitirmeye başladılar. FFPS'den sonrası benim için korku veya gerilim içermiyor. Ben korku oyunu oynuyorsam beni germesi veya korkutması lazım, bu seride FNAF 4 bunu çok güzel başarmıştı. Nedeni ise oyunun temel mekaniklerinden olan "Kamera" ve "Şarz" olayı yoktu. Sadece ses dinlemen ve odaklanman gerekiyordu. Odaklandığında aniden çıkan yüksek sesler ve korkunç görüntüler ise oyuncuyu korkutmaya benim gözümde yetiyordu. FNAF yada FNAF 1 serideki en başarılı oyunlardan ve en çok şans gerektiren oyundu. Özellikle FNAF 1 oynayanlar Foxy ve Freddy'nin ne kadar zorladığını bilir. FNAF 2, oyuncuların büyük bir isteği ve oyundaki patlama yüzünden çok kısa süre içerisinde çıkmıştı ve bu sırada oyundaki "Lore" yani "Hikaye" fark edilmeye başlanmıştı. Neden 2 farklı mekanda aynı ve farklı robotlar ? Neden tarihler farklı ? Neden bu robotlar bizi kovalıyor ? Gibi sorular zamanında yeterince oyuncuyu meraklandırmıştı. Tabii ki şu anda çürütülemeyen teori neredeyse kalmadı. Bunun nedeni ise FNAF 5'den sonra benim gözümde fazlaca tepki almaya başladı. Hikayeyi çözmek isteyen insanlar bir şey öğrenemiyor. Her şey kocaman bir halıdaki, küçücük bir kırıntıyı bulmak gibi oluyordu. Bu yüzden onlarca kitap çıkardı ve oyuncuların kafasını karıştırdı. Bunun nedeni ise kitaplar paralel evreni, yani FNAF serisi ile alakalı olan ama aynı zamanda alakalı olmayan bir seriydi. Bunun en büyük kanıtı, Charlie'nin oyunda Puppet, kitapda insan olmasıydı. FNAF 3, oyuncuyu germekten başka bir şey başaramıyordu çünkü tek uğraştığınız robot Springtrap'di ve diğerleri sadece anlık korkutan robotlardı. Phantom Foxy dışında hiçbiri anlık korku bırakmıyordu bile. FNAF 5 yada Sister Location, şu ana kadar gördüğümüz en farklı mekaniklere ve oynanış sahipti. Gerilimi oldukça yüksekti ama korku anlamında seri zayıflama başlıyordu. Zamanında bizi yerimizden zıplatan o ışıklı gözler ve gülmeler artık oyunda yoktu. Elimizde ultra gelişmiş sistemler, kameralar, teknolojik temalar bizi karşılıyordu. Açıkca konuşalım, tozlu, pis, karanlık, loş ortamdan mı yoksa led ışıklar, teknolojik aletlerin mi bulunduğu bir yer sizi gerer ? Cevap belli sanırım. FFPS ise tamamen korku türünden çıkıp, minigame oyununa dönmüştü. FFPS yani FNAF 6, serinin son oyunu olarak görünse de değildi. Scott, FFPS'yi son oyun yapmak istediği için hikaye anlamında dolu bir oyundu ama oynanışı korkunç değildi. Sadece sizi ekstrem geriyordu. Germe kavramı sanırım Scott'un aklını karıştırdı. Korku, gerilimden gelir gibi düşündü. Ama öyle değildi, sizi geriyordu ama korkutacak bir etmen yoktu. Işıklı bir ortamda, kendinizi rahatça koruyabildiğiniz bir ortamdan korku kazanmak pek kolay değildi. FFPS cidden bir simulator oyunuydu ve korkuyu arkasında barındırıyordu sadece. Oyunun girişinde "a lot of jumpscares" yerine "a few jumpscares" yazmışlardı hatta. Ondan sonra FNAF World ve ondan sonra UCN çıktı. FNAF World zaten başlı başına bir RPG oyunuydu. Hadi ama... Saçmalama Scott, sen korku oyunu yapıyorsun. RPG ile ne işin var ? Önceden gördüğümüz animatroniklerin minyatür ve biraz uysullaşmış halleri ile Metin 2 oynuyor gibiydik. Naruto Online diye bir oyun vardı zamanında. Aynı oyunun FNAF versiyonu gibi gelmişti bana. Ormanlarda gezip bir şeyler bulup savaşmaya çalışıyorsunuz gibi düşünebilirsiniz. Pokemon GO, gibi karakter avladıkça sizin oluyor ve savaşlarda kullanabiliyorsunuz. Hepsinin özellikleri var, saldırı tipi var falan filan. UCN ise benim gözümde rezalet olan FNAF World'den sonra bir mutluluk getirmişti. Nedeni ise diğer oyunların Custom Night'larında sadece o oyundaki animatronikleri ekleyebiliyorduk ve mekanikler hep aynıydı. UCN'de ise şu ana kadar gördüğümüz, bir kaç tanesi dışında tüm animatronikler vardı ve mekanikleri çoğunlukla farklıydı. Vakit geçirebileceğin challengelar vardı ve en önemlisi. Kendi gecenizi oluşturabiliyordunuz. Puan kazanıp ofis değiştirebiliyordunuz. Eğer gecelerde güzel performans sergilerseniz "Power-Up"'lar kazanbiliyordunuz ve bunları kullanabiliyordunuz. Herkes 50/20 moduna sarmıştı ve geçmeye çalışan herkes çok zor olduğunu söylüyordu. Halbuki zamanında zordu, artık farklı taktikler bulunmaya başladı. Bu 50/20 olayı gerçekten muhteşem olmuştu çünkü üstünden 3 yıl geçse bile hala oyuncuları üstünde tutabiliyordu. Eminim ki diğer oyunlara göre UCN, günümüzde daha fazla oynanıyor. Help Wanted ise şu ana kadar gördüğümüz en farklı mekaniklere sahipti. Bunun nedeni ise tabii ki VR oyunu olmasıydı. Ama aynı zamanda PC'de de oynayabiliyorsunuz. Ama önemli olan nokta şu. Seri çok güzeldi ve hala benim gözümde en iyi oyun serisi. Scott'un emekli olmasının sebebi tabii ki Trump'a oy verdiği için linç edildi ve tehdit edilmeye başladı. Bu yüzden artık bırakması gerektiğini söyledi. Ama bu olaylar yaşanmasaydı ne olacaktı ? Tabii ki oyun Security Breach ile sonlanacaktı. Çünkü kendisi de fark etmişti. Artık oyun o kadar ilgi görmüyor. Ben bir şeyleri yanlış mı yapıyorum diye düşünmedi. Açıklamasında ise ben RPG yapmayı sevdiğim için RPG yaptım ve yapmaya devam edeceğim dedi. RPG türü o kadar yakışmadı ki, oyuncuların bazıları FNAF WORLD'ü, FNAF serisinin oyunlarını sayarken artık saymıyor. Amerikadaki hater toplum yüzünden linçlendi ve oyun dünyasını bırakmak istedi. 5 Çocuğu olan bir adam oyun yapmamalı bence de artık. Ki dediğim gibi bu olayların yaşanmamış olsa bile bu oyun bitecekti. SB'ye herkes çok hypelandı, bende dahil ama bu oyun hypelanacak bir oyun değil. Nedenini anlamış olmanız lazım. Metinin ortasında bir yerde anlattım. Buraya kadar üşenmeden okuyan insanlara çok teşekkür ederim ve neden olmayacağını anlamış insanlarsınız. Sen konsol için bir oyun çıkarıyorsun ama sen PC oyunusun. Sırf o oyunu oynamak için kim PS alacak ? Kim o kadar masraf edecek ? Özellikle kitlenin büyük bir kısmı Türkiye'den olmasına rağmen aynı CS:GO'daki olay gibi. Bizleri düşünen yok. Biz nasıl alacağız ? Ekonomi belli Türkiyedeki. Yurtdışında sırf bir oyun için kim PS alacak. Ki açık konuşacağım beni yanlış anlamayın. FNAF Kitlesinin yüksek bir kısmı ultra sistemlere sahip değiller. Bu yüzden düşük sistem isteyen oyunları oynuyorlar. Bu oyun RTX isteyeceğini söyledi. E, biz nasıl oynayacağız ? Nereden baksan kitlenin maksimum %40'ında RTX vardır. Biz seni "Indie" oyunsun diye sevdik. Düşük sistem istiyorsun ve pahalı değilsin diye sevdik. Hatta FNAF 1 ilk çıktığında Scott oyunu beğenmeyenlere parasını iade etti. Fazla uzun oldu ama FNAF hakkındaki bilgilerimi konuşturmak istedim. Okuyan gerçekten bana değer vermiş veya merak etmiş birisidir. Teşekkürler

#ThankYouScott.
Edit : Bunlar benim düşüncelerim, teşekkürler.