Scrambler motor tavsiyesi

sayin

Hectopat
Merhaba,

A ehliyet aldım yeni olarak, fakat başlangıç motoru konusunda kararsızım.

Yüksek CC ile başlamayı pek tavsiye etmiyorlar fakat kafamda Triumph Scrambler 900 var, ama korkuyorum da. Düşük bir CC ile başlamak için de royal enfield meteor 350 veya Honda CL250 var.

Tavsiyeniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek cc ile başlamana korkmana gerek yok. Motor kendisi gitmeyecek gazı ne kadar verirsen o kadar gidecek ilk etapta temkinli yaklaşırsın hiçbir problem yaşamazsın. Zaten A sınıfı ehliyet aldıysan mt07 veya ona denk bir güçte motorla eğitim görüp sınava girmişsindir. Triumph çok kaliteli bir markadır. Ömürlüktür. 30 yılda binersin ama gidip 250cc uyduruk bir şey alırsan 3 ay bindikten sonra yetmiyor diye satma telaşına düşersin.

Xsr700 veya ducati scrambler modelleri de tercih olabilir.

Yüksek CC ile başlamayı pek tavsiye etmiyorlar.

Bu cümlenize cevap olarak şu konudaki cevapları okumanızı öneririm.

Eğitim alarak başlayabilirsiniz istediğinizi motoru kullanmaya. Size önerim fantic caballero olur. Şu anda kampanyada. 250-280 bin lira civarı fiyatları var. Scrambler 900 ile de başlayabilirsiniz ama meteor veya CL250 çok düşük CC'ler olur. Pek önermem a ehliyetiniz var ise.

Ama bunlardan önemlisi, bütçenizi belirtirseniz daha iyi yardımcı oluruz.

Bu cümlenize cevap olarak şu konudaki cevapları okumanızı öneririm.

Eğitim alarak başlayabilirsiniz istediğinizi motoru kullanmaya. Size önerim fantic caballero olur. Şu anda kampanyada. 250-280 bin lira civarı fiyatları var. Scrambler 900 ile de başlayabilirsiniz ama meteor veya CL250 çok düşük CC'ler olur. Pek önermem a ehliyetiniz var ise.

Ama bunlardan önemlisi, bütçenizi belirtirseniz daha iyi yardımcı oluruz.
Hocam 560K kadar bir birikmişim var. 400'e ikinci el 2018 model Speed Twin veya Scramblerlar var Triumph. Kalanıyla da sağlam Bell kask falan çekebilirim ama düşük CC ile başlayıp tecrübe edinmek mantıklı geliyor bir yandan. Şimdi profilinize baktım da Hunter 350 almışsınız sanırım. Memnun musunuz? Enfield Hint üretimi vs. diye pek tavsiye etmiyorlar. Ama görüntü olarak tasarımı CL250'den çok daha hoş geliyor bana. Fakat distribütor yeni olduğu için servis vs. problem sanki. İstanbul dışı yok şu an sanırım.

İstanbul dışı yok şu an sanırım.
Kesin olarak bilmediğim için buna bir şey diyemiyorum.
Hocam 560K kadar bir birikmişim var. 400'e ikinci el 2018 model Speed Twin veya Scramblerlar var Triumph. Kalanıyla da sağlam Bell kask falan çekebilirim ama düşük CC ile başlayıp tecrübe edinmek mantıklı geliyor bir yandan.
Bu sizin vereceğiniz bir karar. Sıfır almak da problem değil, ikinci el almak da problem değil. Milletin "sıfır motor alma, düşürürsün, üzülürsün" gibi saçma sapan, eğitimsiz önerilerini önemsemenizi önermem. Eğitimin ne olduğunu bilmeyen bir kitle 120 kg 1.90 boyu olan adamı bile 125CC ile başlatacak neredeyse sırf "125cc" başlangıç motoru olduğu için. Saçma sapan şeyler işte.
Hunter 350 almışsınız sanırım. Memnun musunuz?
Yani 350'lik bir motor olarak çok memnunum tabii ama yüksek CC kullanan biri olarak da hiç memnun değilim. Şehir içi yetmiyor bana ama yettirmek zorundayım. Multistrada V2 ile şehiriçinde 110 derecelere çıkan motor sıcaklığıyla yaşanmıyor.

Hocam 560K kadar bir birikmişim var. 400'e ikinci el 2018 model Speed Twin veya Scrambler'lar var Triumph. Kalanıyla da sağlam Bell kask falan çekebilirim ama düşük CC ile başlayıp tecrübe edinmek mantıklı geliyor bir yandan. Şimdi profilinize baktım da Hunter 350 almışsınız sanırım. Memnun musunuz? Enfield Hint üretimi vs. diye pek tavsiye etmiyorlar. Ama görüntü olarak tasarımı CL250'den çok daha hoş geliyor bana. Fakat distribütor yeni olduğu için servis vs. problem sanki. İstanbul dışı yok şu an sanırım.

Hocam sizinle aynı noktadayım. Ne yaptınız? Aldınız mı motor? Ne karar verdiniz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı