Scratch 2 programında yazılan kod çalışmıyor

MZLopat42597

Centipat
Daha fazla  
Scratch 2 programından yazdığım kod çalışmıyor. Gördüğünüz üzere ky beslendi değişkeni her arttığında kılık değiştirmesi gerekiyor ancak ne kadar arttırırsam arttırayım hiçbir şekilde kılık değişmiyor. Ben mi yanlış yazdım kodu?

niye ki.png

Scratch 2 programından yazdığım kod çalışmıyor. Gördüğünüz üzere ky beslendi değişkeni her arttığında kılık değiştirmesi gerekiyor ancak ne kadar arttırırsam arttırayım hiçbir şekilde kılık değişmiyor. Ben mi yanlış yazdım kodu?

Eki Görüntüle 1961419
1- Eğer ise kod bloklarını birleştirmeniz gerekiyor
2- Kod bloğuunun başına bir fonksiyon koymanız lazım. Ayrıca döngü yoksa sadece fonksiyon tetiklendiğinde devreye girecek.

1- eğer ise kod bloklarını birleştirmeniz gerekiyor.
2- kod bloğuunun başına bir fonksiyon koymanız lazım. Ayrıca döngü yoksa sadece fonksiyon tetiklendiğinde devreye girecek.

Eğerleri birleştirdim ama fonksiyon derken neden kastediyorsunuz? İlk defa oluyor bu çünkü normal şartlarda buna benzer şu şukadar olursa şöyle yap tarzı bir şey yazdığımda çalışıyordu.

Kod bloklarını birleştirip başına "Tıklandığında" koymalısınız.

Bu durumu sürekli kontrol edin.( Çünkü bunun başına bir şey koymalısınız. Örnek vermek gerekirse şu olduğunda ky=0 ise gibi veya bir olaya bağlamak yerine sürekli kontrol etmeniz lazım) Sadece eğer ise ile çalışmıyor olması lazım. (6-7 yıldır kullanmadım ama hatırladığım bu)

Bu durumu sürekli kontrol edin.( çünkü bunun başına bir şey koymalısınız. Örnek vermek gerekirse şu olduğunda ky = 0 ise gibi veya bir olaya bağlamak yerine sürekli kontrol etmeniz lazım) sadece eğer ise ile çalışmıyor olması lazım. (6-7 yıldır kullanmadım ama hatırladığım bu)

Yok zaten değer dümdüz ben tıkladıkça artmıyor. Oyunda bir şeyi her beslediğimizde bu değer 1 artıyor.

Yok mu başka yolu?
Kod bloklarını birleştirip başına "Tıklandığında" koymalısınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı