Screen Tearing ve V-Sync

JordiDeMorgan

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhabalar arkadaşlar ,

Screen Tearing sorunu yaşıyorum bazı oyunlarda v-sync açınca doğal olarak düzeliyor , bu problemin kaynağını da biliyorum monitör ekran kartının sağladığı görüntüyü işlemede yavaş kalıyor fakat v-sync'in performansı düşürdüğüne dair forumlarda yazılar okudum. Bu konuda bir bilgisi olan var mıdır ? Ayrıca performansı düşürüyor ise monitör değiştirmeden ve v-sync açmadan bunu önlemenin bir yolu var mıdır ?

Performans düşmüyor. Yani sizde 60 hertz monitör var 100 kare de alsanız monitör 60 kare işleyecektir o 100 kareden doğru kareyi alamazsa yani 30. karenin ilk yarısı 31. karenin diğer yarısını alır ve bu yüzden tearing olur. Siz v-sync açtığınızda sadece kağıt üzerinde yani fps düşük gözükür bu kadar. Hissedeceğiniz akıcılık aynı kalır tearing olmaz daha iyi oyun deneyimi alırsınız. Bu konu hakkında sadece şunu diyebiliriz "100 fps aldığında performans kaybı yaşarsın çünkü monitörün 60 hertz".

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı