Scyrox V6 vs VXE Mad R

Bütçe
3000
3700 liraya çıkarsan rawn Leviathan V4 var 5-6 bin liralık mouselara taş çıkartıyor.

Am bütçe arttıramazsan Scyrox v6'da iyidir.

Scyrox v6.
VXE mad r.
Sizce bu ikisinden hangisi ya da maximum 3K başka öneri?

Scyrox V6 daha mantıklı bir tercih olacaktır, MadR malzeme kalitesi olarak zayıf hissettiriyor. Ayrıca MadRa yakın shape sahip model v8ken neden v6'yla karşılaştırıyorsunuz ki?

Scyrox V6 daha mantıklı bir tercih olacaktır, MadR malzeme kalitesi olarak zayıf hissettiriyor. Ayrıca MadRa yakın shape sahip model v8ken neden v6'yla karşılaştırıyorsunuz ki?

Scyrox da aynı şekilde malzeme kalitesi olarak RAWM ürünlerinden geride.

Scyrox V6.
VXE Mad R.
Sizce bu ikisinden hangisi ya da maximum 3K başka öneri?

RAWM ES21 Pro daha iyi bir tercih olacaktır.

Scyrox da aynı şekilde malzeme kalitesi olarak rawm ürünlerinden geride.

Ağırlık farkına bakılırsa sebebi anlaşılacaktır diye umuyorum, Malzeme kalitesinden ziyade malzemenin hafiflik için ince şekilde kullanılmış olması build quality düşürüyor.

Ağırlık farkına bakılırsa sebebi anlaşılacaktır diye umuyorum, Malzeme kalitesinden ziyade malzemenin hafiflik için ince şekilde kullanılmış olması build quality düşürüyor.

Katılmıyorum. 35 gr olup kat ve kat daha sağlam olan ürün de kullandım. V6 ile ES21 arasında da sadece 5 gr var.

Katılmıyorum. 35 gr olup kat ve kat daha sağlam olan ürün de kullandım. V6 ile ES21 arasında da sadece 5 gr var.

35gr olupda daha sağlam bir ürünün piyasada olması Scyrox'u kötülemekden ziyade sağlam olan ürünü yüceltir, 35grda sağlam Build qualityi sağlamak bir markanın kendini ciddi anlamda kanıtlamasıdır. Bahsettiğiniz mouse tahminimce crazylight modeli zaten sevilen ve övülen bir model. (Scyrox'un 2katı fiyat etkiketinede sahip bir farenin daha kötü ya da denk bqye sahip olmasını beklemek anormal olurdu denk modeller değiller)

Öncesinde fark 5 değil 7, bu tarz durumlarda grama sayı olarak değil % olarak bakılması gerekir. Switch PCB sideclick gibi etkenleri çıkarttığınızda (PCB ve switchlerin ağırlığından kısabilecek değiller sonuçta, minimal farklar hariç bu saydıklarım aynı ağırlıkda kalır kalan ağırlık Build qualityi etkiler) bu 7'lik basit rakam Build qualityi ciddi anlamda etkiliyor.

Örneklemek gerekirse sprime PM1 modeli 46grlik bir fareyken Click'ler: 4gr üst Shell ve side buttonlar: 13gr toplam 17grye denk geliyor. 46grlik bir farede Build quality hissiyatını etkileyecek kısımlar 17gryken siz 7grlik bir farkı sadece diyerek küçümsüyorsunuz.

En kötü ihtimalle 7grnin etkisiyle daha kalın ya da daha sağlam materyal kullanılacak ya da en azından aradaki ağırlık farkıyla gövdeye destek atılacaktır.

Mousedeki toplam ağırlık değeri fabrika verisini tutmuyor dersenizde hassas teraziyle ölçüm sonuçları bunlar. Yani çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir arkadaşımın yaptığı ürün incelemesinden aldığım rakamlar. (fotoğraflanmış şekilde parçaların ağırlıkları terazinin üstünde gözüküyor ama sizi ikna etmezse Reddit ve benzeri yerlerdeki Teardown videolarına bakabilirsiniz muhtemelen benzer ağırlıktaki farelerin gövde ağırlıkları benzer çıkacaktır)

Sonuç olarak tabii ki daha "sağlam hissettiriyor" "Build qualitysi daha iyi" ya da "daha dayanıklı" gibi tabirler anlamlı ve doğru olsa da farklı ağırlıkdaki iki modelin yapı kalitesini karşılaştırıp malzeme kalitesine dair sonuça varmanız epey garip ve anlamsız oluyor.

Bütçe 3000 ise RAWM ES21 Pro daha iyi bir seçenek. Yapı malzemesi olarak Mad R direkt olarak leş, Scyrox ise ortalama. Ayrıca Scyrox skates olarakta vasat, degismeniz gerekecek. Scyrox F-Switch uretimi encoder kullanırken RAWM TTC üretimi yellow core kullanıyor. Encoder olarakta RAWM daha basarili. Sırf hafif diye Scyrox ovulmus birde, RAWM'ın daha agır olmasının başlıca sebebi PCB tasarımı. Buildinin kalınlıgında ciddi bir fark yok, iskelet tasarımı cok daha dengeli. 2 katmanlı bir PCB var ve Switchleri ve Encoderi buraya yerlestirmisler RAWM'da. Build quality olarakta bunlara ragmen hissedilir fark var, Viper V3 gibi mouselara bile yakın bir build sunuyor RAWM. Build oalrakta Scyrox ovdugun gibi bir mouse degil, sikayetler var.

Bütçe 3000 ise rawm ES21 Pro daha iyi bir seçenek. Yapı malzemesi olarak mad r direkt olarak leş, Scyrox ise ortalama. Ayrıca Scyrox skates olarak da vasat, degismeniz gerekecek. Scyrox F-switch uretimi encoder kullanırken rawm ttc üretimi yellow Core kullanıyor. Encoder olarak da rawm daha basarili. Sırf hafif diye Scyrox ovulmus bir de, Rawm'ın daha agır olmasının başlıca sebebi PCB tasarımı. Buildinin kalınlıgında ciddi bir fark yok, iskelet tasarımı cok daha dengeli. 2 katmanlı bir PCB var ve switchleri ve encoderi buraya yerlestirmisler Rawm'da. Build quality olarak da bunlara ragmen hissedilir fark var, Viper V3 gibi mouselara bile yakın bir Build sunuyor rawm. Build oalrakta Scyrox ovdugun gibi bir mouse degil, sikayetler var.

Scyrox'daki Flex şikayetlerinden benim de haberim var, bunlar söylediğim gibi farenin malzeme değil yapı kalitesini niteler. Yapı kalitesinin neden kıyasla zayıf olduğunu belirttiğim bir mesaja Scyrox övülmüş demenize ithafen beni yanlış anladığınızı varsayıyorum. Scyrox'un sorunu malzemesinin kalitesizliği değil desteksiz tasarımıdır.

Dengeli iskelet tasarımı tahmini konuşmamın ikinci kısmına uygun şekilde kasayı destekler biçimde yapılmış, bahsettiğiniz çift katmanlı PCB yine de 7gr fark sağlayabilecek bir unsur değil. V6 Tekli karşılaştırmada daha büyük bir PCB kullanırken ES21Pro toplamda biraz daha büyük olacak söylediğiniz çift katmanlı yapıyı kullanıyor. Yani fark kalınlık ya da PCB'den ziyade kasayı her noktadan destekleyen güzel tasarımın sonucu. (pili bile bu destek noktalarından birisi olarak kullanılıp süngerle hump kısmına destek verilmiş) 7grlik fark oluşuyor.

Yok PCB çok ağır bir şey dersenizde az önceki örnekteki sprime PM1 modelinin PCB+scroll ağırlığının 9gr olmasından misal verebilirim.

Sonuç olarak, sorun malzeme kalitesinde değil hafiflik için ince kullanılması yapı kalitesini düşürüyor demem nasıl Scyrox övmeye bağlandı bilmiyorum. (Yapı kalitesini düşüren esas etken hafif olmasına rağmen desteksiz yapıda olması tabiiki ama belirtmemişim)

Ayrıca uzun zaman sonra tekrardan denk gelmemize sevindim, açıklamanız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Scyrox'daki Flex şikayetlerinden benim de haberim var, bunlar söylediğim gibi farenin malzeme değil yapı kalitesini niteler. Yapı kalitesinin neden kıyasla zayıf olduğunu belirttiğim bir mesaja Scyrox övülmüş demenize ithafen beni yanlış anladığınızı varsayıyorum. Scyrox'un sorunu malzemesinin kalitesizliği değil desteksiz tasarımıdır.

Dengeli iskelet tasarımı tahmini konuşmamın ikinci kısmına uygun şekilde kasayı destekler biçimde yapılmış, bahsettiğiniz çift katmanlı PCB yine de 7gr fark sağlayabilecek bir unsur değil. V6 Tekli karşılaştırmada daha büyük bir PCB kullanırken ES21Pro toplamda biraz daha büyük olacak söylediğiniz çift katmanlı yapıyı kullanıyor. Yani fark kalınlık ya da PCB'den ziyade kasayı her noktadan destekleyen güzel tasarımın sonucu. (pili bile bu destek noktalarından birisi olarak kullanılıp süngerle hump kısmına destek verilmiş) 7grlik fark oluşuyor.

Yok PCB çok ağır bir şey dersenizde az önceki örnekteki sprime PM1 modelinin PCB+scroll ağırlığının 9gr olmasından misal verebilirim.

Sonuç olarak, sorun malzeme kalitesinde değil hafiflik için ince kullanılması yapı kalitesini düşürüyor demem nasıl Scyrox övmeye bağlandı bilmiyorum. (Yapı kalitesini düşüren esas etken hafif olmasına rağmen desteksiz yapıda olması tabiiki ama belirtmemişim)

Giriş seviye ürünlerde alt taraftan kısılması çok normal aslında. Benzer ağırlıkta olan L7 Pro’da da test ettim az önce. İki üründe de alt taraftan baskı sonucu switchler aktif edilebiliyor. ES21 testlerinde benzer bir durum göremedim, bende de olmadığı için test edemiyorum.

Normal bir kullanıcı tabii ki gidip bu şekilde ağırlık ya da shell integrity hakkında araştırma yapmaz. Ama alım sırasında bir kaç gram farkla beraber daha sağlam ürün almak çoğu kullanıcı için daha mantıklı olacaktır.

Önerme büyük ihtimalle ilk mesajınızdan dolayı yanlış anlaşılmıştır.

Scyrox umarım yeni ürünlere yönelir de f/p tahtına geri oturur. Ben de ilk çıktığı zamandaki curcuna sayesinde gidip almıştım direkt. @kxy hocamın dediği gibi skates değişimi sonrası uzun süre ana mouse olarak kullanmıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı