Hocam araştırdım biraz vardığım sonuçlar bunlar. Arkadaş yanlışlıkla söylemiş galiba. V6 palm için V8 claw için uygun. Z1 ve V6 benziyor ama denk değiller. Z1 ergonomik V6 simetrik.
Claw grip:
Eki Görüntüle 2447734
Palm grip:
Eki Görüntüle 2447739
Fingertip grip:
Eki Görüntüle 2447749
Alacağınız ürün sizin fare konusundaki tercihlerinize bağlı. Yukarıdan tutuş şeklinize bakabilirsiniz. Eliniz büyükse ATK X1 veya Z1 büyük boyutlu fareler. X1 büyük el claw grip kullanımına, Z1 büyük el palm grip kullanımına uygun. Özellik olarak tamamen aynılar tek farkları şekil ve X1 birkaç gram daha hafif.
Eliniz daha küçükse ATK yerine daha hafif olan Scyrox'lar var. V6 palm grip V8 claw grip kullanımına uygun. Bu ikisi de tamamen aynı özellikte şekil harici.
Forumda Scyrox'un çok önerildiğine bakıp ATK kalitesiz sanmayın. Scyrox'un önerilmesinin sebebi daha hafif olması ve şu anda biraz bir indirimi olması. Saydığım ATK ve scyrox fareler tamamen aynı özelliklere sahipler (scyrox'un ATK'ya göre çok az bir DPI düşüklüğü var sadece) ve piyasanın son nesil donanımlarına sahip kaliteli fareler. İkisi de üzmez.
Şimdi gelelim hangisinin alınacağına. Siz benim veya başkasının aldığını değil kendi önceliklerinizi göz önünde bulundurmalısınız. Burada can alıcı nokta Scyrox'un ATK'lardan daha hafif olması. Benim elim büyük değil ve çok hafif bir mouse istiyorum derseniz scyrox serisi cuk oturuyor. Ama elim büyük derseniz scyrox kadar hafif olmayan ATK fareler size çok daha uygun oluyor.
Ayrıca eliniz büyükse scyrox kullanılmaz diye bir şey yok burası başta dediğim gibi tercih meselesi. Benim elim biraz büyük tarafta kaldığı için ve ben hafiflikten fedâkarlık edip daha rahat edebileceğim için Z1'e daha sıcak bakıyorum. Ama mesela e-sporcu birisi için hafiflik çok daha önemli ise o kişi gidip scyrox almalı.
Z1 57g, X1 54G, V6 40G' V8 36g ağırlıklar bunlar. Ayrıca bunlar Z1 ve X1 Pro Max versiyonları. ATK'ların Ultra versiyonunu önermem tek farkları ufak oynamalar yapılmış bir sensör ve neredeyse aynı sensör için fiyat farkına değmez. Scyrox'lar 250 mAh, ATK'lar 500 mAh. Yani ATK farelerin şarjı daha uzun götürecektir.
Benim bildiklerim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir. Son olarak yine söyleyeceğim burada en önemli şey sizin öncelikleriniz. Benim ve başkasının fikirleri daha sonra geliyor.