Arkadaşlar merhaba,
Cep telefonumda kullanmakta olduğum 64gb Micro SD kartıma bilgisayar üzerinden dosya atarken bir hata oldu ve hafıza kartı resmen uçtu gitti.
Karşılaştığım sorunlar:
+Sağ tık biçimlendirme yap dediğimde Windows, biçimlendirmeyi bitiremedi hatası alıyorum. (Hem hızlı hem normal)
+Hafıza kartının içerisine girip tüm dosyaları siliyorum hiçbirşey görünmüyor içini boş gösteriyor, O şekilde biçimlendirme yapınca yine hata verip sildiğim tüm dosyalar tekrar geliyor. Yada çıkartıp tekrar taktıktan sonra.
Düzeltmek için denediğim yöntemler.
+Komut Satırı kullanarak format denedim işlemi baya bir süre yaptı bitirdi fakat sonrasında hata verdi.
+Hp Usb Disk Storage Programı hafıza kartını görmüyor.
+AOMEI Partition Assistant Standard Edition 5.6 programı hafıza kartının içini boş gösteriyor silme yafa format seçenekleri birşeye yaramıyor.
+Hard Disk Low Level Format Tool programı format esnasında durmadan error veriyor. Yeni sürümünü bulup denedim, ondada bitirdi fakat sonuç değişmedi format esnasında bilgisayarımda hafıza kartı görünmedi bittikten sonradosyaları silemediğini gördüm.
+Paragon Partition Manager™ 2014 Free Programı Format Partation kısmına girdiğimde
+Linux Mint ile hafıza kartına erişemiyorum, Hafıza kartını gösteriyor fakat tıkladığımda mount la başlayan bir hata verip içerisini açmıyor.
+Her türlü dosya sisteminde formatlamayı denedim sonuç değişmedi.
+Windows Defender, Avira Professional ile tarama yaptırdım virüs vs bulamadı.
+2 farklı Android cihazda denedim hafıza kartını görmedi. Görmedi derken örneğin Depolama'ya giriyorum SD kart kısmında sadece SD kartı sil seçeneği aktif oluyor ona tıkladığımda bir süre bekleyip kendini ana sayfaya atıyor. Dosya yöneticisi programları (Solid,File Commander, vs ) görmüyor.
+Komut satırından Diskpart seçeneği ile diskleri aratıyorum disk 2 olarak görüyor hafıza kartını seçiyorum örneğin format yada clean diyorum fakat bu komutlardan birini girdiğimde belleği görmediğini söylüyor.
+SD kart adaptöründen şüphelendim onuda değiştirdim fakat sorun yine aynı sıkıntı yokmuş.
+Windows Format ekranına girip oradan formatlamayı düşündüm ordada Hafıza Kartını görmedi.
+2 farklı program ile bad sektör taraması yaptırdım hiçbir sıkıntı sorun çıkmadı.
Artık aklıma hiçbirşey gelmiyor,Varsa önerisi olan bekliyorum
Not:İnternette bulunan neredeyse tüm makaleleri inceledim fakat herkesin ortak tanısı cmd, hp'nin programı vs hiçbirisinden sonuç alamadım, Bu nedenle yeni konu açmak istedim.
Kullanmakta olduğum hafıza kartı marka modeli :Team Micro SD UHS-1 64GB