SE-224-XT kurulumu nasıl yapılır?

Crexyyy

Hectopat
Daha fazla  
Kasanın 2 adet yan kapağını birden açmak istemiyorum. Sadece işlemci fanını sökebileceğim taraftaki kapağı açmam yeterli olacak mıdır? Bir de videodaki görüldüğü kadar kolay bir işlem mi? Çıplak elle takmayı düşünüyorum.

2 yan kapağını açınca ne oluyor ki? Doğru düzgün montajlama için arkadan plakaya destek vermen lazım. Videolarda gördüğün üzere düz bir zeminde yapılıyor bu işlem ama sen anakartı sökmeden arkadan el ile destek vererek de montajı yapabilirsin.
Arkadaki kapağı açtığımda bir sürü anakart çipi ile karşılaşıyorum ve sanki en ufak temasta bozulacak gibi hissediyorum. Destekten kastınız anakartın esnememesi için ufak bir tutuş mu?
Anakartı sökmeden takman zor bende aynı model fan var, anakartı sökerek taktım.

Bilgisayarda o kadar çok problem yaşadım ki geçtiğimiz aralık ayında almama rağmen 1 5 ay kullanabildim. O yüzden ellemeye dahi korkuyorum. Bir servise götürmem gerekecek o zaman. :D

Arkadaki kapağı açtığımda bir sürü anakart çipi ile karşılaşıyorum ve sanki en ufak temasta bozulacak gibi hissediyorum. Destekten kastınız anakartın esnememesi için ufak bir tutuş mu?

Hayır o vidaların gireceği plaka var AM4 soketlerde, sen mevcut soğutucuyu söktüğün zaman o arkaya düşecek. Sen de onu elinle oradan iteceksin ki yeni işlemci fanının vidaları onu tutana kadar kendiliğinden düşmesin. Söktüğün zaman ne demek istediğimi anlayacaksın.

Screenshot_8.jpg

Hayır o vidaların gireceği plaka var AM4 soketlerde, sen mevcut soğutucuyu söktüğün zaman o arkaya düşecek. Sen de onu elinle oradan iteceksin ki yeni işlemci fanının vidaları onu tutana kadar kendiliğinden düşmesin. Söktüğün zaman ne demek istediğimi anlayacaksın.

Eki Görüntüle 1367688

Haa bunu bir videoda görmüştüm. Stok fanı sökünce arkadan atmıştı kendini. Ben sadece atmaması için elimi koyacağım doğru mu anladım?

@Crexyyy o kendisini atsın sorun değil önemli olan yenisinin vidaları buna gireceği için tutmak. Anakartı sökmek istemiyorsan sana tavsiyem şu olur. Kasayı söküp iki kapağını aç, yatağa yatır arka kısımda o plakaya destek verecek bir şeyin üzerine getir artık yastık mı koyarsın, kutu mu bulursun, tshirt mü katlarsın bilemem. Sen yeni soğutucunun bloğunu ona vidalarken o plakaya destek versin ki düşüp durmasın geriye.

Anakartı sökersen zaten düz bir demine koyunca yapılıyor ama sökmeyeceksen işte o kapağı açıp ona destek vermen gerekiyor. Tek elinle yapamazsan dediğim gibi destek verecek bir şey ayarla.

@Crexyyy o kendisini atsın sorun değil önemli olan yenisinin vidaları buna gireceği için tutmak. Anakartı sökmek istemiyorsan sana tavsiyem şu olur. Kasayı söküp iki kapağını aç, yatağa yatır arka kısımda o plakaya destek verecek bir şeyin üzerine getir artık yastık mı koyarsın, kutu mu bulursun, tshirt mü katlarsın bilemem. Sen yeni soğutucunun bloğunu ona vidalarken o plakaya destek versin ki düşüp durmasın geriye.

Anakartı sökersen zaten düz bir demine koyunca yapılıyor ama sökmeyeceksen işte o kapağı açıp ona destek vermen gerekiyor. Tek elinle yapamazsan dediğim gibi destek verecek bir şey ayarla.
O zaman fan geldiğinde yanımda birini tutayım desteği o versin en mantıklısı. Çıplak elin zararı olur mu?

O zaman fan geldiğinde yanımda birini tutayım desteği o versin en mantıklısı. Çıplak elin zararı olur mu?

Olmaz, et mi doğruyorsun? O plaka zaten düz metal onu eliyle itsin arkadan sen de çapraz şekilde vidalamaya başla soğutucuyu iyice tutsun, sonra diğeri ikisini destek almadan da vidalarsın.

Çapraz vidalama derken örneğin ilk sol üst vidayı taktın oradan sağ alttakini tak ki bir taraf iyice gömülürken karşısı havaya kalkmasın. Sonra indirmek zor olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı