Sea of Thieves'de başlangıç sorunsalları

Re Malaka

Decipat
Makaleler
17
Yer
Rome
Daha yeni oyunu aldım ve 1-2 saattir oynadım. Açıkçası yeni başlangıç için görevi yaptım ve bana tuşları öğretti. Ondan yana sorun yok.
Ama bazı oynanış dinamikleri konusunda kafam karıştı. Zira daha önce böyle bir oyun oynamadım.

1-) 1-2 saatte 1 adet görev yapıp, 1-2 adet de ada lootladım. Sonra o lootları sattım. 20-25k para geldi. Para birimine hakim değilim. 25 k iyi para mı? Ölçüt neye göre? Kaç param olursa zengin sayılırım?
2-) Para ile sadece kozmetik alınıyor sanırım. Bu kozmetikler her oyuna girdiğimizde gidiyor mu? Yoksa kalıcı mı?
3-) Yeni olduğum için başkalarına av olmam kolay oluyor. Peki geminin batması veya ölmem reputation yani şöhret gibi bir şeyimi eksiltir mi? Ölmenin veya geminin batmasının lootları kaybetmek dışında bir zararı oluyor mu?
4-) Görev yapıp lootları sattıkça altta bazı şirketlerin seviyesi arttı 10-12 civarı oldular. 50'de bitiyor sanırım. Çok hızlı değil mi? 50 olunca sıkılıyor mu insan yoksa yapacak şeyler oluyor mu? Veya korsan role-play yapıp yine ada gezip loot yaparak falan takılıyor muyuz? O da güzel gibi..

@Oğuzhan Necip Şahin

Notes#
*loot: yağmalamak
*role-play: rol yapmak

Daha yeni oyunu aldım ve 1-2 saattir oynadım. Açıkçası yeni başlangıç için görevi yaptım ve bana tuşları öğretti. Ondan yana sorun yok.
Ama bazı oynanış dinamikleri konusunda kafam karıştı. Zira daha önce böyle bir oyun oynamadım.

1-) 1-2 saatte 1 adet görev yapıp, 1-2 adet de ada lootladım. Sonra o lootları sattım. 20-25k para geldi. Para birimine hakim değilim. 25 k iyi para mı? Ölçüt neye göre? Kaç param olursa zengin sayılırım?
2-) Para ile sadece kozmetik alınıyor sanırım. Bu kozmetikler her oyuna girdiğimizde gidiyor mu? Yoksa kalıcı mı?
3-) Yeni olduğum için başkalarına av olmam kolay oluyor. Peki geminin batması veya ölmem reputation yani şöhret gibi bir şeyimi eksiltir mi? Ölmenin veya geminin batmasının lootları kaybetmek dışında bir zararı oluyor mu?
4-) Görev yapıp lootları sattıkça altta bazı şirketlerin seviyesi arttı 10-12 civarı oldular. 50'de bitiyor sanırım. Çok hızlı değil mi? 50 olunca sıkılıyor mu insan yoksa yapacak şeyler oluyor mu? Veya korsan role-play yapıp yine ada gezip loot yaparak falan takılıyor muyuz? O da güzel gibi.

@Oğuzhan Necip Şahin

Notes#
*Loot: Yağmalamak
*Role-play: Rol yapmak

1. sorunun cevabı: Paranızın çok bir önemi yok. Ama 20-25 k para da hiçbir şey bunu da bilmeniz lazım. Ben Discord sunucularından birinde filoya girmiştim oradan 2 saatte 2 milyon param olmuştu ve 20 dakika içinde bitirmiştim.
2. sorunun cevabı: Kozmetikler kalıcı. Para ile kozmetik dışında fazla işinize yarayan şeyler alınmıyor zira oyun bu sebeple adaletli.
3. sorunun cevabı: Hayır. Hiçbir zararı yok.
4. sorunun cevabı: Bu soru hakkında fikrim yok.

1. sorunun cevabı: Paranızın çok bir önemi yok. Ama 20-25 k para da hiçbir şey bunu da bilmeniz lazım. Ben Discord sunucularından birinde filoya girmiştim oradan 2 saatte 2 milyon param olmuştu ve 20 dakika içinde bitirmiştim.

Filo olayını duymuştum. Peki filo tam olarak ne oluyor? 3-5 gemi ile sunucuyu kapatıp, seri ve rahat şekilde loot yapmak gibi bir sistem mi acaba?

Ayrıca yanıtlar için çok teşekkür ederim kaptan :)

1- Oyunu deli gibi oynayıp yüz binlerce para toplayanlar var oyunda zenginliğin size kozmetik harici katkısı yok. 25K ilk seferinize göre iyi para bence, dediğim gibi ölçüt yok oyundan keyif aldığınız sürece kazandığınız paranın miktarı önemsiz.
2- Kozmetik aldıktan sonra eğer kıyafet ise en son kullandığınız kıyafet her oyuna girişinizde üzerinizde bulunuyor ama gemiye aldığınız her kozmetiği her oyuna girdikten sonra limandan aktif etmeniz gerekmekte. Tekrar almanız gerekiyor demiyorum bakın, aktif etmeniz gerekiyor. Yani aldığınız gemi boyasını gidip limandaki gemi sorumlusundan "uygula" butonuna basarak aktifleştirmek.
3- Herhangi bir şey eksiltmiyor sadece yanlış bilmiyorsam ne kadar çok ölürseniz tek bir oyun içerisinde (oyunu açıp sunucuya bağlanmanızdan sunucudan çıkmanıza kadar olan süre) ferry´de yani ölüm gemisinde bekleme süreniz kısa miktarlarca artıyor.
4- Seviyeler ileri yerlerde aşırı yavaş artmaya başlıyor ve belli bir seviyede bir görevler değişiyor. Görevler değiştikçe aldığınız kozmetiklerin (bu kozmetikler sadece o görevi veren bayraktar görevcisinin para birimiyle alınıyordu yanlış hatırlamıyorsam) seviyesi ve görünüşü de değişiyor. Şahsen ben birçok görevde +30 seviyeyim ve halen sıkılmadım. Eğer oyunu oynayacak arkadaş da bulursanız bence oyun tadından yenmez. Role-play yapabilecek kişiler bulursanız zaten akar.

Filo olayını duymuştum. Peki filo tam olarak ne oluyor? 3-5 gemi ile sunucuyu kapatıp, seri ve rahat şekilde loot yapmak gibi bir sistem mi acaba?

ayrıca yanıtlar için çok teşekkür ederim kaptan :)

Filoyu şöyle açıklayayım: Discord'da 32 kişi aynı sesli sohbet odasında toplanıyor ve aynı anda oyuna girme tuşuna basıyorlar. 8 gemi de aynı sunucuya geldi mi diye herkes reaper bayrağı çekiyor böylelikle haritada yerleri gözüküyor ve anlıyorlar. Bu olayları sorunsuz yaptıktan sonra barış gibi bir şey vardı onu yapınca herkesin sattığı lootların parası sunucudaki tüm herkese dağıtılıyor. Yani hem batma riskiniz yok hem de 8 kat hızlı para kasıyorsunuz.

1) Oyunda ki kozmetik fiyatlarına bakarak ne kadar paran olursa zengin olursun anlayabilirsin.

2) Para ile kozmetik dışında loot (top, yemek, tahta, havai fişek) da satın alabiliyorsun iskelede ki kargocu elemandan.

3) Hayır

4) Şirket seviyelerinin 50 olması öyle hızlı olmuyor. 90 saat oynadım hala 50 olan yok. Tabi senin oyun tarzına göre değişir bu. Oyunun oynanabilirliği yüksek ama tek başıma pek keyif almıyorum ben arkadaşlarla giriyoruz daha keyifli oluyor. Sen de arkadaşlarınla girersen uzun saatler oynayabilirsin. Beraber savaşmak çok keyifli.

Hocam bende almayı düşünüyorum sizce alınır mı?

Uzun saatleri olan arkadaşlar yanıt verirler ise çok daha iyi olacaktır. Fakat 1-2 saatlik oynamama rağmen aşırı etkilendim diyebilirim. Solo oynadım ve 30 dakika da random yabancı birisiyle iki kişiyi oynadık.
Baya macera dolu bir oyun bence ve daha alışıla gelmiş bir oyun tipi değil bence.

Dinamikleri falan çok keyifli. Oyuna para veren avantaj sağlamıyor. Tamamen strateji, tecrübe ve bilek işi.
Parasını son kuruşuna kadar hak ediyor bence.
3-4 gün sonra indirim olacak diye duydum steamde, yanlış değilse 30 liraya düşebilir belki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı