Seagate 2.5" 1 TB Mobile HDD ST1000LM035 SATA 3.0 5400 RPM hard disk alınır mı?

Laptop değil. Laptop olsa da alınmaz, masaüstü olsa da. Bilmediğiniz konularda yorum yapmayınız. Rehber: Seagate Barracuda HDD'ler neden alınmamalı?

Forumu bırakan @PossibleTurco hocamın mesajından bir kısım:
Sonuç olarak uzak durulması gereken bir HDD. 2 TB ve üstünde SMR olması, 1 TB ve altında CMR olmasına rağmen düşük yükleme ve boşaltma döngüleri sunması ile kesinlikle rezalet ötesi bir HDD. Bu konu ile forumda neden önerilmediğini ve en sık sorun yaşatan HDD olduğunu anlayabilirsiniz. Seagate, 2007'den sonra klasik Barracuda disklerine pek bir önem vermemeye başladı. Özellikle 2007'den sonra çıkan Barracuda 7200.10 ve 7200.11'in durup dururken bozulması, Firmware'ın çökmesi gibi çeşitli sorunları vardı. Ben de o zamanlar bilmeden gidip 7200.11 almıştım. İçerisine 20 yıllık aile fotoğraflarını falan atmıştım üstelik. HDD ile beraber gitti neredeyse hepsi. Bazılarını kurtardım ama sonuç olarak büyük bir veri kaybı yaşattı bana bu 7200.11 diskleri. Ki o zamandan beridir de klasik Barracuda disklerin bir sürü sorunu var. O söz konusu bazı sorunlar devam ediyor halen. Üretimi konusunda hata yapıldığını düşünüyorum bu disklerin.

Neyse, almayın aldırtmayın! Verileriniz bu HDD'ye emanet edilecek kadar değersiz değil. Düşük bütçede Toshiba P300 ve WD Blue varken suratına bile bakılmaz Barracuda'nın. Tabii bu HDD'nin kötü olması Seagate'in kötü bir HDD üreticisi olduğu anlamına gelmesin. Diğer CMR olarak ürettikleri diskler taş gibi. Özellikle Blackbaze'in Seagate diskler ile ilgili yaptığı aşırı olumsuz yorumlardan sonra Seagate baya bir akıllandı. Artık malzemeden kısıp kalitesiz HDD'ler üretmek yerine malzemeden kısmayarak kaliteli diskler üretiyorlar. Barracuda Pro, Ironwolf ve Ironwolf Pro, Skyhawk, Exos gibi diskleri kendi alanlarında çok başarılı, kaliteli diskler. Bu disklerden herhangi birisini gönül rahatlığıyla alabilirsiniz, amacına uygun kullanacaksanız. Barracuda Pro genel kullanım için, Ironwolf ve Ironwolf Pro NAS için, Skyhawk güvenlik kameraları için ve Exos'da endüstriyel kullanım için üretildi. Bu disklere Seagate tarafından güvenildiği için 3 ila 5 yıl arasında değişen garanti süresinin yanı sıra, 3 yıl ücretsiz veri kurtarma hizmeti de sunuluyor.

Umarım yazım sizlere artık bu dümdüz Barracuda disklerin ne olduğunu anlatmıştır. Malzemesinden yazılımına kadar leş bir HDD. Açılan "HDD değerleri, HDD sağlığı düştü" gibi konularda sık sık görülmektedir kendisi. 10 TB veri sonrası diskin üzerinde 33.000 tane bozuk sektör bile çıkıyor düşünün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı