Arkadaşlar link paylaşmak yasak mı bilmediğim için direk ismini veriyorum: Seagate 2,5" 4TB Backup Plus Slim USB 3.0 Taşınabilir Disk. Vatan Bilgisayar'dan aldım. Bugün siparişi verdim ama daha onaylanmadı. Birkaç sorum var bunla ilgili.
1) 2.5" diskler taşınabilir deniyor. Fakat geçen sene 2 TB'lik 2.5" bile birkaç mağazada vardı. Bu aldığım 4 TB. Bu disk çantada taşınabilicek kadar küçük mü? (Laptop çantası)
2) Bu disk ekstra güce ihtiyaç duyuyor mu? Araştırdım ama bulamadım. Kutu içeriğinde adaptör görünmüyor. Direk USB 2.0'dan veya 3.0'dan güç alıp kullanılabiliyor mu?
3) Kopyalama hızı ile ilgili bir bilgi bulamadım. Mesela 50 GB'lık bir dosyayı tahmini ne kadar sürede kopyalar? 2-2.5 saatte kopyalıyorsa SDHC karttan farkı yok demektir.
4) Backup Plus farkı nedir? İçindeki bu Backup Plus programının işlevi nedir?
5) 200 GB OneDrive alanı diyor. Süresi 2 sene deniyor. Ben aldığım günden itibaren mi başlıyor bu süre ve OneDrive olduğu için kendi OneDrive hesabıma ek mi oluyor yoksa özel bir hesap falan mı veriliyor?
6)Bu harddisk alan hesaplamaları 1024 değilde 1000 üzerinden hesaplandığı için bu disk 4 TB olarak gelmiyor. Fakat tahmini ne kadar düşer? 2.5 TB'ye falan düşer dediler. Bu pek gerçekçi gelmedi. Ama 3.25 veya 3.5 TB geleceğini düşünüyorum. Net bir rakam verebilen veya tahmini rakam verebilen var mı?
Son olarak daha önce hiç taşınabilir harddisk kullanmadım (kendime özel olarak). Bundan dolayı şöyle kullanırsan daha verimli olur veya şu program işine yarar, böyle depolama yap gibi tavsiyeleriniz var mı?
Uzun oldu ama bu aldığım disk uzun süre kullanılacak. Eğer bunları karşılamaz iptal edecem siparişi (ediliyor mu onun hakkındada bir fikrim yok).
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.