Seagate 3TB BackUp Plus Görünmüyor

Sercim

Kilopat
Daha fazla  
2013 ün Mart ayında alıp kullanmaya başladığım Seagate 3TB backUp plus ürünüm şu anda çalışmayı kesmiş durumda. Tek parça olarak USB'den kullanıyordum ve sürekli PC'ye takılı durumda idi. Geçtiğimiz yaz çok sık elektrik kesintisi yaşadık ve ben buna bağlıyorum bozulmasını. İçinde yaklaşık 2TB data var. Son 20 yılda arşivlemeye değecek ne varsa bunun içine atmıştım. USB'den taktığımda explorer da simgesi gözüküyor ama hiç bir bilgi yok. İçine girmeye kalktığımda da PC'yi kitliyor. Söküp anakarta takmak istedim ve plastik kutusunu başarılı bir şekilde açmayı başardım.

Anakarta taktığım zaman kesinlikle görmedi. Sonra üzerinde ki etikette 2 TB'ın ötesi diye bir mesaj gözüme takıldı ki buradan UEFI olmayan BIOS'ların 2 TB den büyük diskleri MBR olarak göremedikleri sonucuna ulaştım. Takip ettiğim linkte bir yama kurmam gerektiği ile alakalı bir yazı okudum ve yamayı kurduktan sonra diski 800 GB olarak BIOS'da gördüm ama bu sefer smart failure hatası verdi ve PC'yi açamadım. Sanki bunu takınca diğer HDD (sistemin kurulu olduğu) iptal oluyordu. Neticede ben bu diski hiç bir şekilde recovery programı ne test edebiliyorum ne de okuyabiliyorum. MBR mı GPT mi onu dahi göremiyorum. Anakarta taktığımda PC'yi neden açmıyor hiç bir şekilde aklıma yatmıyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Not: Intel RST diye bir şey karşıma çıktı Seagate in sitesinde. Onu kurmaya kalktığımda platform desteklenmiyor diye hata ile karşılaşıyorum ve kuramıyorum RST'yi. Bu Intel RST denen şey sadece Raid sistemler için mi yoksa 2TB'den büyük diskleri görmek için mi onu da anlamış değilim açıkçası.

Konu hakkında yardımı olacak herkese şimdiden sonsuz teşekkür ederim.
Umarım kimsenin başına böyle bir şey gelmez.

Saygılarımla...

Sistem şu şekilde:
  • İşlemci: Intel Core2 Quad Q9650 3.00 Ghz
  • Anakart: Asus P5Q Deluxe Wifi
  • RAM: 12 GB
  • Windows 10 Pro 1709

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı