Seagate Barracuda 1 TB "reallocated sector count" hatası

Aratus

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2020
Mesajlar
385
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, bir ay önce Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM HDD satın aldım bugün bir CrystalDiskInfo yaptım ve reallocated sector count hatası aldım, daha sonra hard disk sentinel ile yaptım onda ise sorun çıkmadı daha sonra HD Tune Pro ile health bölümünde CrystalDiskInfo'da aldığım reallocated sector count hatasını aldım hangisi doğru neye inanmalıyım? Ne yapmalıyım?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    23,6 KB · Görüntüleme: 129
  • Ekran Alıntısı.PNG
    21 KB · Görüntüleme: 130
  • Ekran Alıntısı.PNG
    17,4 KB · Görüntüleme: 127
Son düzenleyen: Moderatör:
HD Tune Pro'da quick scan kapalı şekilde error scan yap ve sonucu paylaş. CrystalDiskMark ile de Yazma/Okuma testi yap, sonucu paylaş.

HD Tune Pro'da quick scan kapalı şekilde error scan yapılıyor bitince paylaşacağım CrystalDiskMark ile yapıcağım hız testinde fotoğraf paylaştığım yerler öyle mi kalmalı yoksa 1'e 1 mi yapmalıyım sayıları.
HD Tune Pro'da quick scan kapalı şekilde error scan yap ve sonucu paylaş. CrystalDiskMark ile de Yazma/Okuma testi yap, sonucu paylaş.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    1,6 KB · Görüntüleme: 191
  • Ekran Alıntısı.PNG
    12,1 KB · Görüntüleme: 94
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    10,1 KB · Görüntüleme: 109
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence diski iade etmeniz daha mantıklı sadece 5 gün çalışmış ve 8 bozuk sektörü var. Ve diskin diğer sonuçları normal.
 
Bozuk sektörlerin yüzey taramasında çıkmaması normal çünkü disk bu sektörleri bozuk olarak işaretleyip bir daha kullanmadığı için. Şuan 8 bozuk sektörü göremezsin yani. Şuan diski kullanabilirsin ama mümkünse iade edin diski.
 

Bu benim kullanımım yüzünden veya takmamdan dolayı olabilir mi? İade edemem içine yüklemeler yaptığım için ama değişim yapabilirim ama sorun yaratmazsa uğraşmak istemiyorum.
 
Sizden dolayıda bir durum olabilir doğru taktıysanız ve yere düşmediyse diskle alaka olabilir. Size 1 yıl kadar sorun yaratmayacağını düşünüyorum yani evet diski kullanabilirsiniz ama sağlığı düşerse ya diski değiştirirsin ya da bize atarsın sonucu inceleriz.
 

Yardımın için teşekkür ederim sağlığını düzenli takip edeceğim bir uygulama önerir misin?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…