Seagate Barracuda 1TB Ses Çıkarma Sorunu

YıldırayDgn

Kilopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Yaklaşık 1 ay önce aldığım Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk ST1000DM010 HDD ilk aldığımdan beri aşırı ses çıkartıyor, normal bir HDD ses desibel'i ne kadar olmalı ? Özellikle yük altındayken çıldırıyor HDD, önceden 5200 RPM HDD kullanıyordum ondan sonrada yaklaşık 3 ay boyunca sadece SSD kullandım alıştım mı acaba ? Sesi tanımlamam gerekirse bir anda vanayı açmışsın da borunun içine su basınçlı olarak akmaya başlar aynı onun gibi sesi var gibi hissediyorum. Acaba HDD kargo sırasında sarsıntıdan dolayı sorun görmüş olabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 1 ay önce aldığım Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk ST1000DM010 HDD ilk aldığımdan beri aşırı ses çıkartıyor, normal bir HDD ses desibel'i ne kadar olmalı ? Özellikle yük altındayken çıldırıyor HDD, önceden 5200 RPM HDD kullanıyordum ondan sonrada yaklaşık 3 ay boyunca sadece SSD kullandım alıştım mı acaba ? Sesi tanımlamam gerekirse bir anda vanayı açmışsın da borunun içine su basınçlı olarak akmaya başlar aynı onun gibi sesi var gibi hissediyorum. Acaba HDD kargo sırasında sarsıntıdan dolayı sorun görmüş olabilir mi ?
Kullandığım 4 tblik modelinde hiç ses problemi yok. Ürünü nerden temin etmiştiniz? Kasaya sıkı bir şekilde montelimi?

Sessiz bir fanın gürültüsünü bastıracak seviyedeyse iadeye gönder, aynı modeli kullanıyorum, rahatsız edici frekansta bir ses çalınmadı hiç kulağıma.

Sessiz bir fanın gürültüsünü bastıracak seviyedeyse iadeye gönder, aynı modeli kullanıyorum, rahatsız edici frekansta bir ses çalınmadı hiç kulağıma.
3 tane fanın sesini bastırıyor, fanlar düşük devirlerde kullanılırken utanmasa yüksek devirde kullanırken de harddiskin sesi fazla gelecek. Yetkili servis ses sorunundan dolayı kabul eder mi harddiski acaba ?

Bahsettiğin sesin türünü ve seviyesini bilmediğim için çok net konuşamıyorum ancak anlattıklarından anladığım kadarıyla normal bir durum değil. Servise gönder ilgili şikayet ile, eğer kabul ederlerse de değişim ile sonuçlanır genelde.

Açıkçası kesin bir yargı belirtemiyorum servisin ne karar vereceği ile alakalı.

Bahsettiğin sesin türünü ve seviyesini bilmediğim için çok net konuşamıyorum ancak anlattıklarından anladığım kadarıyla normal bir durum değil. Servise gönder ilgili şikayet ile, eğer kabul ederlerse de değişim ile sonuçlanır genelde.

Açıkçası kesin bir yargı belirtemiyorum servisin ne karar vereceği ile alakalı.
Eve geldiğim zaman sesi yüklerim, en azından karşılaştırma şansınız olur şimdiden teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı