Seagate Barracuda 1TB veri kurtarma

cLerksoN

Hectopat
Daha fazla  
Elektriğin anlık gidip gelmesi sonucu, PSU yandı. Geçici bir PSU taktım idareten. Birkaç gün günlük kullanımdan sonra yeni PSU taktım. Bu sefer HDD'ye elektrik gelmedi. Aynı kabloyu farklı HDD'ye taktığımda bir sorun yok. Kısacası SATA girişinin yapıldığı kartta sorun var zannımca. Sormak istediğim şudur, bu HDD'nin içindeki bilgileri nasıl kurtarabilirim?

Aynı kabloyu başka diske taktığımda sorun yok demişsiniz. Çalışmayan diskle aynı model ve aynı yazılıma sahip bir başka diskin kartını takın, çalışacaktır. Hatta eğer sigorta, direnç v.s bozuksa, kartı değiştirmenize gerek yok, direkt bozuk parçayı değiştirin.

Aynı kabloyu başka diske taktığımda sorun yok demişsiniz. Çalışmayan diskle aynı model ve aynı yazılıma sahip bir başka diskin kartını takın, çalışacaktır. Hatta eğer sigorta, direnç v.s bozuksa, kartı değiştirmenize gerek yok, direkt bozuk parçayı değiştirin.
Model model yazan kısım. Peki ya yazılım dediğiniz hangisi oluyor?
CF3E9F76-7D2E-4063-9A9E-B1230F127910.jpeg

Kart değiştirmek ile sorunu çözemezsiniz. Aynı pcb den bulup, bios aktarımı da yapılması lazım.
İçinde ki veriler önemli ise profesyonel yardım almanızda fayda var. Kartın üzerinde ki numarayı yazarsanız temin edebilirim. Gelen fazla voltaj okuyucu kafaya kadar gitmediyse şanslısınız.

@Cango34 firmware aynı olduktan sonra BIOS aktarımına gerek yok. Kafaya kadar gitmesi için önce yol üzerinde bulunan koruma elemanlarını yakacak, bir şekilde bozuk parçalardan elektirk geçecek, işlemcinin kaldıramayacağı volaj üzerinden geçecek, işlemciyi bozacak, bozuk işlemci üzerinden geçip kafaya ulaşacak. Nerdeyse imkansız. Küçük bir direnç bile yanmış olabilir. Açıp bakmak lazım karta..

@Cango34 firmware aynı olduktan sonra BIOS aktarımına gerek yok. Kafaya kadar gitmesi için önce yol üzerinde bulunan koruma elemanlarını yakacak, bir şekilde bozuk parçalardan elektirk geçecek, işlemcinin kaldıramayacağı volaj üzerinden geçecek, işlemciyi bozacak, bozuk işlemci üzerinden geçip kafaya ulaşacak. Nerdeyse imkansız. Küçük bir direnç bile yanmış olabilir. Açıp bakmak lazım karta..
Firmware yeterli değil maalesef. 15-20 sene önce ki diskler hariç tabi. Kart değişecekse, bios aktarımı olmazsa olmaz.
Büyük bir Profesyonel Veri Kurtarma firmasının sahibiyim. 22 yıldır sadece bu işi yapıyorum.
Ukalalık olarak algılamayın lütfen.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı