Seagate Barracuda 2TB 7200 RPM bir anda duruyor

SaiSeishin

Centipat
Daha fazla  
RAM
2x16GB 3000MHz DDR4
SSD veya HDD modeli
JD 120GB SSD / Seagate Barracuda 2TB 7200rpm
Ekran kartı
RX 6600 XT
Anakart
MSI TOMAHAWK MAX 2
İşlemci
R5 3600
Evet konunun başından anlatayım. Bilgisayarımı tek tek yükseltmeye karar verdim, sıra kasaya geldi, onu da aldım, kasa elime varınca her şeyi olduğu gibi ona aktardım. Sonra PC'yi açınca HDD'den bip sesi gelmeye başladı ama gereğinden fazla şekilde sık oluyordu. Ne yaptıysam düzelmedi ben de garantiye gönderdim, ücret iadesi yaptılar, dolayısıyla ben de yeni HDD aldım ve bugün taktım. Bir süre sorun olmadan devam etti fakat içine bir şeyler yüklemeye başladığımda tekrardan bir anda bip sesi gelip duruyor ve tekrar dönmeye başlıyor. Sorunum nedir bilen var mı acaba?

Evet konunun başından anlatayım. Bilgisayarımı tek tek yükseltmeye karar verdim, sıra kasaya geldi, onu da aldım, kasa elime varınca her şeyi olduğu gibi ona aktardım. Sonra PC'yi açınca HDD'den bip sesi gelmeye başladı ama gereğinden fazla şekilde sık oluyordu. Ne yaptıysam düzelmedi ben de garantiye gönderdim, ücret iadesi yaptılar, dolayısıyla ben de yeni HDD aldım ve bugün taktım. Bir süre sorun olmadan devam etti fakat içine bir şeyler yüklemeye başladığımda tekrardan bir anda bip sesi gelip duruyor ve tekrar dönmeye başlıyor. Sorunum nedir bilen var mı acaba?
Yeni HDD'i hemen 1 seferde etkilemesi zor ama ilk HDD için güç kaynağı (PSU) bozmuş olabilir.
HDD'leri ya çalışırken alacağı şiddetli darbeler ya da PSU'dan gelen düşük voltaj bozar.

Ekran kartı 160 Watt istiyor, 12 V kanalını kullanır, işlemci, kasa fanları ve HDD'de aynı 12 V'u kullanırken eğer PSU 12 kanalı örneğin oyunlarda voltaj olarak yetersiz kalıyorsa, HDD açısından arızaya yol açmış olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı