Yeni bilgisayar topladım ve bilgisayarım gayet güzel çalışıyordu. Hiçbir oyunda FPS drop gibi bir sorun yoktu fakat bu aralar oyunlarda kafamı çevirirken yani mouseyi oynattığım zaman 0.50 saliselik bir donma oluyor bazen 1 saniye kadar da olabiliyor. Yani takılma diyelim biz buna. İlk aldığımda hiç bir sıkıntı yoktu kasadan ses gelmiyordu fakat bugün sinirlendim bir kasayı açayım dedim açtım ve HDD'den ses geliyordu. Yani ses geliyor dediğim hava sesi gibi yani rüzgar sesi gibi geliyor.
Birazcık oynadım düzeldi gibi oldu tekrar başladı bu seslen alakalı mı bilmiyorum. Bilgisayarı başlatma sıcaklığı 30,25 derece arası oluyor. CSGO'da 45,50 arası gidip geliyor. Warframe'de en yüksek ayarlar da 55,58 derece arası dolanıyor. Güç seçenekleri önceden masaüstü kullanmadığım için masaüstünde yok sanıyordum. Bugün girdim baktım güç seçenekleri varmış bunda da benimki dengelideymiş fakat ben dengeli olduğu halde her şeyi en yüksekte oynarken ve FPS drop yaşamazken şimdi ne oldu da yaşar oldum. Şu anda yüksek performans da ara sıra dengeliye çekiyorum fazla enerji tüketmesin diye.
Bilgisayar ilk aldığım da muhteşem güzeldi hiç bir sıkıntısı yoktu şu anda aslında yok ama oyuna girdiğim gibi mesela arada çok ufak da olsa takılma oluyor 0.50 salise ya da 1 saniye kadar. CS'de 250-300 olan FPS birden 50'ye inip geri 250-300'e çıkıyor. Geçen de FPS drop olurken görev yöneticisinden işlemcinin GHz'sine bakıyım dedim 1.90'a birden düşüp 3.0 GHz'e çıktı yeniden.
Şu an yüksek performans da oynuyorum her zaman 3.0 GHz hız var ama yine de arada bir takılma oluyor. Ben HDD'de bir sıkıntı var diye düşünüyorum. Aşağıya fotoğrafları atıcağım zaten. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de Quick Scan olmadan Error Scan yapın. Disk biraz dengesiz çalışıyor gibi geldi. Veya Windows tüm disk kaynağını tüketiyor olabilir. Aynı modelden bir disk var elimde. Onun performans değeri şu şekilde:
Bunun dışında bir sağlık problemi görünmüyor. Tabi ben SSD kullandığım için de grafik böyle olabilir.