Seagate Barracuda Pro 8 TB ses sorunu

JeaLeusy

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Harddiskte ses sorunu var. Çalışırken CW gibi bir çalışma sesi oluyor. Çınlama şeklinde değil ama çalışma sesi şeklinde. 8 TB olduğundandır diyeceğim fakat günlerdir yoktu. Bu bugün başladı.

Windows 10 1709 güncellemesi yüklü güç seçeneklerinden Harddiski kapatmak için beklenecek süreyi 1 yapıyorum. 5 gene kapanmıyor.

HD Tune'de bad sector taraması yaptım, sorun yok zaten. 1 haftalık disk.
AAM ayarları var. HD Tune'de ve Crystal disk infoda denedim fakat Seagate sanırım kapatmış. Bunu müdahale ettirmiyormuş diske.

Demin kablosunu çıkardım diskin. PC'de 0 ses var sadece Harddiskten gelen bu ses mevcut. 5 TB'si dolu bu arada. Format atamam ne yapabilirim ?

Harddiskin durduğu yer bu bölme fakat Harddiski elimle tutsam da aynı ses ve titreşim devam ediyor. Bir şey değişmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevaplarınız için sağolun fakat 4 tb - 8 tb yüksek okuma yazma hızı olan diskler böyle çalışıyormuş malesef. Önceden kullandığım 4 tb caviar black'ı denedim oda buna yakın seste çalışıyor. Önceden kasamda biraz daha ses vardı o yüzden duymuyordum demek ki. Şuan kasamda sıfır ses var sadece hard disk çalıştığı zaman ses oluyor onun dışında güç planı ayarlarından 1 dakika içinden kapatmaya alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…