Seagate Barracuda Pro 8 TB ses sorunu

JeaLeusy

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Harddiskte ses sorunu var. Çalışırken CW gibi bir çalışma sesi oluyor. Çınlama şeklinde değil ama çalışma sesi şeklinde. 8 TB olduğundandır diyeceğim fakat günlerdir yoktu. Bu bugün başladı.

Windows 10 1709 güncellemesi yüklü güç seçeneklerinden Harddiski kapatmak için beklenecek süreyi 1 yapıyorum. 5 gene kapanmıyor.

HD Tune'de bad sector taraması yaptım, sorun yok zaten. 1 haftalık disk.
AAM ayarları var. HD Tune'de ve Crystal disk infoda denedim fakat Seagate sanırım kapatmış. Bunu müdahale ettirmiyormuş diske.

Demin kablosunu çıkardım diskin. PC'de 0 ses var sadece Harddiskten gelen bu ses mevcut. 5 TB'si dolu bu arada. Format atamam ne yapabilirim ?

Harddiskin durduğu yer bu bölme fakat Harddiski elimle tutsam da aynı ses ve titreşim devam ediyor. Bir şey değişmiyor.

1.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Servise gönderiniz. O ürün için veri kurtarma dahil çoğu şeyi ücretsiz yapıyorlar. Büyük ihtimalle devre bileşenlerinden ses geliyordur. Bileşen veya disk değiştirilir. Verileriniz olduğu gibi size geri gönderilir.
Cevaplarınız için sağolun fakat 4 tb - 8 tb yüksek okuma yazma hızı olan diskler böyle çalışıyormuş malesef. Önceden kullandığım 4 tb caviar black'ı denedim oda buna yakın seste çalışıyor. Önceden kasamda biraz daha ses vardı o yüzden duymuyordum demek ki. Şuan kasamda sıfır ses var sadece hard disk çalıştığı zaman ses oluyor onun dışında güç planı ayarlarından 1 dakika içinden kapatmaya alıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı