Seagate EXOS 7E8 ST6000NM021A neden ucuz?

Torik61

Megapat
Daha fazla  
Selamlar; aile fotoğrafları, videolar vs. gibi genel arşiv amaçları ile kullanılmak üzere bir HDD bakıyorum. 4 TB ile 8 TB aralığında bir HDD almayı planlıyorum, TB başı maliyeti düşük bir tercih yapmak istiyorum. Hız çok düşük olmadığı sürece mühim değil, bir kere yazıp sonra bir dolaba kaldıracağım HDD'yi zaten. Arşiv amacıyla kullandığım için ne kadar güvenilir bir disk olursa o kadar iyi olur. Normalde Western Digital Elements Desktop 6 TB düşünüyordum fakat karşıma 1800 TL'ye 6TB Seagate EXOS 7E8 ST6000NM021A çıktı. Fiyat fazla ucuz geldi, bunun sebebi nedir? Alınır mı bu (EXOS) disk? Bu fiyat aralığında farklı bir tavsiyeniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de baktım ama yine de TR şartlarında böyle bir disk için fazla uygun geldi. Sizce alınır mı bu? Bir problem çıkar mı?

Hocam ben oyun ve yedeklemeler için almayı düşünüyorum sizce alınır mı?
Bu fiyata çok uygun, orijinal ve problemsiz ise alınır bence. Çok çok abartı bir disk dediğiniz iş için ama Barracuda fiyatına olduğu için bunu almak çok daha mantıklı.

Ben de baktım ama yine de TR şartlarında böyle bir disk için fazla uygun geldi. Sizce alınır mı bu? Bir problem çıkar mı?

Bu fiyata çok uygun, orijinal ve problemsiz ise alınır bence. Çok çok abartı bir disk dediğiniz iş için ama Barracuda fiyatına olduğu için bunu almak çok daha mantıklı.

Fiyatı biraz sıkıntılı bence başka sitelerde 6K civarında bulunuyor ancak N11 bu kadar ucuz olması beni işgilendiriyor.

Bence disk her türlü bu fiyata alınır, misal Vatanbilgisayar'da olsa teredütsüz alınırdı ama n11'deki satıcılar hakkında bir fikrim yok.

Diğer taraftan ABD'de 100 dolarsa bizdeki diğer sitelerde 6 bin TL olması da normal değil zaten.

Bence disk her türlü bu fiyata alınır, misal Vatan Bilgisayar'da olsa teredütsüz alınırdı ama N11'deki satıcılar hakkında bir fikrim yok.

Diğer taraftan ABD'de 100 dolarsa bizdeki diğer sitelerde 6 bin TL olması da normal değil zaten.

Hocam 100 dolar olan başka bir model bizzat aynı modelin Amerika Amazon'unda 187 dolara satılıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı