Konu başlıktaki gibi. Bütçem 400 küsür TL. SSD sahibi olmadığım için ona göre düşünmenizi istiyorum. Bilgisayarımın hızlı olmasını istiyorum fakat depolamaya da ihtiyacım yok değil. Firecuda SSHD olması bakımından beni cezbediyor. WD Green okuma/yazma oranı beni biraz mutsuz etmiyor değil fakat karar verebilmiş değilim. Fiyatları bayağı yakın. Lütfen bana SSD önermeyi çünkü bana en az 1 TB yer lazım ve yanında SSD alma lüksüm şu anlık yok.
SSHD 8 GB gibi düşük bir alanı SSD hızında (!) ayırıyor. Windows, 10 GB üzeri yer kapladığı için yine HDD hızında kalacaksın. O yüzden WD Caviar Green 2 TB HDD diyorum.
SSHD 8 GB gibi düşük bir alanı SSD hızında (!) ayırıyor. Windows, 10 GB üzeri yer kapladığı için yine HDD hızında kalacaksın. O yüzden WD Caviar Green 2 TB HDD diyorum.
Team Fortress 2 bile 9-10 GB olduğu için 2 TB HDD alın derim.
Edit:
Bu arada bir yazı buldum. Yazı alıntıdır.
SSHD'nin SSD bölümüne Windows kurabilir miyim ?
Hayır. SSHD'nin içerisinde yer alan SSD bölümü, diskin Firmware'i tarafından kontrol edilir. Buraya ne kullanıcının, ne Windows'un, ne de BIOS'un erişimi vardır. Bu bölüm tamamen sabit diskin içerisinde yer alan yazılımın (Firmware) kontrolündedir ve format atarken dahi buraya erişemezsiniz.
Ne işe yarar bu bölüm ?
Sabit Diskin Firmware'i tarafından buraya en sık kullandığınız dosyalar yazılır. Bu sayede sisteminiz bir nebze de olsa hızlanır.