Seagate Firecuda 1 TB vs WD Green 2 TB

EienCure

Decapat
Katılım
9 Temmuz 2018
Mesajlar
208
Konu başlıktaki gibi. Bütçem 400 küsür TL. SSD sahibi olmadığım için ona göre düşünmenizi istiyorum. Bilgisayarımın hızlı olmasını istiyorum fakat depolamaya da ihtiyacım yok değil. Firecuda SSHD olması bakımından beni cezbediyor. WD Green okuma/yazma oranı beni biraz mutsuz etmiyor değil fakat karar verebilmiş değilim. Fiyatları bayağı yakın. Lütfen bana SSD önermeyi çünkü bana en az 1 TB yer lazım ve yanında SSD alma lüksüm şu anlık yok.

Seagate firecuda:
WD Green:
 
8GB SSD kısmı için 1TB alandan vazgeçmeyin derim.
WD Blue serisi öneririm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Team Fortress 2 bile 9-10 GB olduğu için 2 TB HDD alın derim.



Edit:

Bu arada bir yazı buldum. Yazı alıntıdır.

  • SSHD'nin SSD bölümüne Windows kurabilir miyim ?
Hayır. SSHD'nin içerisinde yer alan SSD bölümü, diskin Firmware'i tarafından kontrol edilir. Buraya ne kullanıcının, ne Windows'un, ne de BIOS'un erişimi vardır. Bu bölüm tamamen sabit diskin içerisinde yer alan yazılımın (Firmware) kontrolündedir ve format atarken dahi buraya erişemezsiniz.
  • Ne işe yarar bu bölüm ?
Sabit Diskin Firmware'i tarafından buraya en sık kullandığınız dosyalar yazılır. Bu sayede sisteminiz bir nebze de olsa hızlanır.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı