Seagate FireCuda 510 SSD sürekli mavi ekran veriyor

Makaleler
3
Yer
Kavaklıdere, Ankara
Merhaba arkadaşlar, dün Seagate FireCuda 510 250 GB NVMe SSD satın aldım. Sisteme taktıktan sonra temiz Windows 10 kurulumu yaptım, programları yükledim. Yeniden başlatmak istediğimde sistem sürekli olarak mavi ekran veriyordu. Bugün de aynı durum oldu. Sistem 7-8 kere mavi ekran veriyor açılışta, sonrasında Windows normal şekilde açılıyor. SSD siyah PCB’li model ve sıfır olarak aldım. Boşta 49 derece civarında çalışırken genel işleri yaparken 50-55 bandında takılıyor. Dün aldığım için iade edebilirim. Kontrol ettiğimde bir firmware güncellemesi de mevcut değildi. Ne yapmamı önerirsiniz?

Dump dosyanı at bakalım sorun ssd kaynaklı mı
Dump dosyasını da tutamıyor işte. WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR veriyor ve yüzde 1 bile olmadan yeniden başlıyor sistem. Sanki SATA kablosunu sökmüş gibi. Bu arada SSD serinken bir sorun yok. Isındığında olduğunu fark ettim.

Dump dosyasını da tutamıyor işte. WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR veriyor ve yüzde 1 bile olmadan yeniden başlıyor sistem. Sanki SATA kablosunu sökmüş gibi. Bu arada SSD serinken bir sorun yok. Isındığında olduğunu fark ettim.
SSD'ye errorscan ve health testi yap hdtune uygulamasıyla sonuçları at

SSD'ye errorscan ve health testi yap hdtune uygulamasıyla sonuçları at
Sağlık değeri yüzde 100. Dediğim gibi sıfır aldım bu tarz sorunlar olacağını pek sanmıyorum. Galiba SSD arızalı.
1693516909033.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı