Seagate HDD çalışma sesi nasıl azaltılır?

sergenyapim

Hectopat
Seagate SD2000dm001 model 2 TB HDD'ye sahibim. SSD ve HDD olarak 2 tane diskim bulunmakta ve işletim sistemi SSD üzerine kayıtlı. HDD gerektiğinde aktif oluyor fakat çok ses çıkarıyor. Ses çıkarması gurultu veya hışırtı şeklinde değil, içerisinde olan dönme işleminden dolayı bir gürültü oluşuyor. Bu ciddi anlamda beni rahatsız etmeye başladı.

HDD kızağında takılı disk. Kasa içerisinden çıkan plastik kelepçelerle monte ettim, sıkıştırmak için artık son olarak kağıt sıkıştırdım bir tarafı boş olduğundan. Kasaya temasından dolayı sesin bu kadar yoğun geldiğini düşünüyorum, ne yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
ST2000DM001 ile ST1000DM003 diskleri kronik olarak gürültülü çalışan diskler. HD Tune PRO'dan diskinizi sessizleştirebilirsiniz fakat diski yeni aldıysanız iade etmenizi öneririm çünkü çok yanlış seçim yapmışsınız. Toshiba P300 almalıydınız. Çok daha sessiz, çok daha performanslı ve çok daha dayanıklı bir disktir.

2 yıl oldu alalı ama hiç kullanmamıştım. İndirimden almıştım, öyle duruyordu. Masaüstü PC kurunca taktım ama sesli çalışıyor dediğim gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…