Seagate HDD ile sistem donuyor

Rorschach35

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize merhaba çok can sıkıcı bir sorunum var 1 senedir devam ediyor bir türlü çözemedim.
Bir şey indirirken veya bilgisayar IDLE modundayken bilgisayarımın ekranı kalıcı olarak donuyor ve ben bilgisayara hard reset atana kadar ne ses ne de görüntüde bir düzelme oluyor. Adeta bir resim gibi kalıyordu ekranda. Bu sorunumu bir türlü çözemedim. Büyük dosyaları indirirken hemen hemen 2-3 kere bu olayın tetiklenmesi ve indirmiyorken ise haftada bir kez falan olması çok asap bozuyor. Bazen oyun oynarken ve bir şey indirmiyorken bile çat diye kalıyor. Dosya indirirken olması sebebiyle sorunu hard diskte olduğunu düşündüm HDD bayağı eskiydi ve üstündeki PCB pas içindeydi haliyle değiştirdim ama sorunum çözülmedi.(aldığım gibi HD Tune üzerinden testleri yaptım hiçbir sorun yoktu ne BS ne de başka bir şey. Bugün yine aynı olay başıma geldi ve canıma tak ettim HD Tune üzerinden bir daha bakayım dedim health bölümündeki bazı sayıları okuyamadım bile. Rica etsem hem sorunumun kaynağını bulup çözmemde yardımcı olur hem de paylaştığım görselde bir sorun var mı yok mu söyler misiniz?

Bu süreçte yaptığım şeyler:
HDD değiştirdim
Defalarca farklı versiyonlarda format attım
Virüs Taradım
BIOS Güncelledim
HDD kablo soketini değiştirdim
HDD kablosunu değiştirdim
Yamuk işlemci pinleri vardı onları düzelttim
BIOS ayarlarını sıfırladım, farklı ayarlar yaptım.

GPU'yu FurMark'la CPU'yu Prime95 ile RAM'leri Memtest64 ile HDD'yi ise HDD Tune ile test ettim ve bir sorunla karşılaşmadım. İstediğiniz başka testler varsa yapıp göndereyim.

Sistem Özelliklerim:
GT 1030 Ekran Kartı
i5 3470 3.2GHz
2x4 1333MHz RAM
Seagate 7200RPM Hard Disk
300W PSU

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim, açtığım ilk konuydu hata yaptıysam kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci bir hdd bulup (emanet olabilir) takınız, indireceğiniz dosyaları bu ikinci harddiske indirip deneyin.Harddiskiniz bütün yazma işlemlerine yetişemiyor olabilir aynı şekilde sanal belleğide (Pagefile.sys ) ikinci harddiske taşıyıp bir veya iki gün kullanıp denemesini yapın.

İşletim sistemin Windows 10 ise Windows 8.1'e düşür.

@Rorschach35
Bu bilgisayarda hep Windows 10 kullanıyordum, daha sonradan yükseltme yapmadım ve farklı oslar denediğimi belirttim konuda zaten.
İkinci bir hdd bulup (emanet olabilir) takınız, indireceğiniz dosyaları bu ikinci harddiske indirip deneyin.Harddiskiniz bütün yazma işlemlerine yetişemiyor olabilir aynı şekilde sanal belleğide (Pagefile.sys ) ikinci harddiske taşıyıp bir veya iki gün kullanıp denemesini yapın.
1TB hdd nin yarısı falan dolu ve daha önce kullandığım disktede aynı sorunu yaşıyordum.
2. görseldeki değerler anormal göründü bana bir sorun var mı ?

Dosya Ekleri

• untitleddd.PNG
    untitleddd.PNG
    56,7 KB · Görüntüleme: 35
  • resim_2022-06-11_211157367.png
    resim_2022-06-11_211157367.png
    58,9 KB · Görüntüleme: 24

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı