Seagate HDD'de "E:/ erişilemiyor. Aygıt hazır değil" hatası

figonatci

Zeptopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Seagate SkyHawk 2 TB SATA3 HDD ST2000VX008
Anakart
ASUS ROG Strix B450-F Gaming AMD B450 AM4 DDR4 440
Merhaba,

Benim kullandığım eski sorunlu bir HDD vardı. Onun içerisindekileri aktarmak için yeni bir HDD aldım. SSD M.2 SSD ve HDD olunca bir isim koymak gerekiyormuş sanırım yeni HDD'yi görebilmek için. Ona isim vereceğim derken C'yi ayırdım. C de sisteme ayrılmış (F) diye bir şey yaptım yanlışlıkla. Sonunda yeni HDD'yi biçimlendirip ona g ismini verdim. Buraya kadar bir sorun yaşamadım fakat kameradaki görüntüleri bilgisayara aktarmak için hafıza kartını taktığım zaman yeni HDD ortadan kayboldu. Çünkü bu hafıza kartının adı da " G " miş. Eski HDD hala takılı idi. Bende onun kablolarını çıkarttım. Yeni HDD'nin de kablolarını değiştirdim. Bu sefer de eski sorunlu HDD'min ismini almıştı. Yani" E " olmuş. Bir süre sorunsuz çalıştıktan sonra yeni HDD'nin içerisinde bir dosya açmaya çalıştığım zaman örneğin temp diye bir dosya var ona tıkladığım zaman konum kullanılamıyor. E:/ temp erişilemiyor. Aygıt hazır değil. Hatası ile karşılaşıyorum. HDD'nin içerisindeki dosyaları görüyorum fakat dosyalara erişemiyorum. Backup'ını da alabileceğim bir harici diskim yok şu an. İçerisindeki dosyalara zarar vermeden nasıl kurtarabilirim?

Screenshot_28.jpg
Screenshot_29.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı